Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Motivele de anulare a permisului de conducere.
Motivele de anulare a permisului de conducere.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 14 Decembrie 2011 13:07

Anularea permisului de conducere.Conducatorii de autovehicule risca sa isi piarda permisul de conducere in diferite cazuri in urma anumitor circumstante. In Codul Rutier se gasesc diferite pedepese pentru multe tipuri de contraventii printre care si anularea permisului de conducere.


    In articolul 114 din Codul Rutier sunt prezentate toate infractiunile care duc la anularea permisului de conducere. In acest articol vom lua aceste situatii pentru a observa de ce situatii sa va veriti pentru a nu avea niciodata permisul de conducere anulat.

    Conform prevederilor din Codul Rutier, anularea permisului de conducere se aplica doar in cazul in care titularul este condamat prin ordin judecatoresc definitiv. Cazurile in care se anuleaza permisul de conducere se refera la cazuri severe care au dus la uciderea sau vatamarea corporala a unei alte persoane datorita incalcarii regulilor de circulatie.
    Anularea permisului de conducere poate fi aplicata ca pedeapsa si in cazul in care conducatorul incalca normele legale sau daca acesta a fost cercetat sau judecat printr-un proces penal in urma unei infractiuni rutiere. Punerea in circulatie a unui autovehicul neinregistrat sau cu numere false poate duce la anularea permisului de conducere.
    Parasirea locului accidentului daca in urma acestuia a rezultat uciderea sau vatamarea unei persoane poate de asemenea duce la anularea permisului de conducere. Stergerea sau modificarea urmelor in cazul unui accident similar poate duce la aceasi pedeapsa. Conducerea autovehiculului cu o concentratie de 0.80 g/l alcool pur in sange duce la aceasi pedeapsa.
    De asemenea conducerea unui autovehicul cand titularului i-a fost suspendat permisul de conducere duce la anularea acestuia.
    O alta infractiune care duce la anularea permisului de conducere este participarea sau organizarea curselor neautorizate de masini sau de animale pe drumurile publice.
    In cazul in care conducatorul auto care a fost prins la volan intoxicat si care se sustrage de la recoltarea probelor biologice risca sa i se anuleze permisul de conducere.
    Daca conducatorul auto consuma alcool dupa producerea unui accident rutier si inainte ca probele biologice sa fie recoltate acesta este pasibil pentru anularea permisului auto.

    Oricare ar fi cazul din cele mentionate mai sus este important sa tineti minte ca permisul de conducere nu va poate fi anulat decat cu o hotarare definitiva emisa de instasnta de judecata.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.