Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Negocierile cu Bechtel sunt aproape incheiate.
Negocierile cu Bechtel sunt aproape incheiate.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 28 Iulie 2011 11:04

Negocierile cu Bechtel aproape finalizate.Negocierile statului roman cu constructorul american Bechtel, responsabil de lucrarile de infrastructura Autostrazii Transilvania sunt aproape incheiate. Conform informatiilor CNADNR, s-ar putea ajunge la un acord in vederea constructiei celor 415 km ai autostrazii Transilvania.


    Negocierile cu Bechtel au inceput in urma cu doua luni datorita preturilor aberante cerute pentru lucrarile de infrastructura pentru autostrada Brasov-Bors. In luna mai, directorul general al CNADNR, Daniela Draghia a cerut celor de la Bechtel sa accepte o reducere de 35% a costurilor, impreuna cu o modificare a graficului lucrarilor.

    Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor a declarat ca doreste sa se incadreze in standardele europene de cost sau macar sa ajunga la un pret egal cu lucrarile de pe coridorul IV paneuropean, adica 7 mil.euro/km si nu 25 mil.euro/km cum a cerut Bechtel pe unele tronsoane. Ministrul Transporturilor a afirmat urmatoarele: Eu am constatat anul trecut cu surprindere, cnd am verificat bugetul CNADNR, c? aproape jum?tate din bugetul companiei era nghi?it de Bechtel. Cnd am f?cut calculul per kilometru, am constatat c? este un contract mult prea scump, este aberant, ?i nu are nimic de-a face cu standardele de cost n Romnia. Acesta este motivul pentru care el este n renegociere n acest moment.

    Conform afirmatiilor Ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, doar 26% din lucrari au fost atacate si deja pretul s-a ridicat la 1.2 miliarde euro. Aceasta avand in vedere ca pretul total al lucrarilor trebuia sa ajunga la 2.2 milarde de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.