Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Negocierile la Dacia s-au finalizat
Negocierile la Dacia s-au finalizat
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 17 Aprilie 2013 10:12

Productia Dacia Saptamana aceasta au fost finalizate negocierile intre conducerea Automobile Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia dupa o saptamana in care viitorul industriei auto din Romania a fost pus in pericol. In urma negocierilor s-a stabilit o crestere a masei salariale cu 6%.


    Pe langa cresterea generala de 6% a salariilor s-a decis sa se ofere si o prima de rezultat pentru toti angajatii in valoare de 1.680 lei brut. Aceasta prima a fost calculata in functie de rezultatele obtinute de angajati in 2012.

    Reprezentantii Dacia au declarat urmatoarele: "In cadrul sedintei finale de negociere, partile au convenit cresteri salariale, care vor fi acordate din luna mai si care, pentru perimetrul platformei reprezinta o crestere a masei salariale cu 6%.  In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2012, in valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordata, de asemenea, in luna mai 2013".

    Unul dintre posibilele efecte secundare ale acestei greve initiate de muncitorii Dacia era inchiderea permanenta a portilor uzinei de la Mioveni si mutarea productiei in Africa la Tanger, Maroc. Prelungirea actualei stari conflictuale intre o parte dintre angajatii Dacia si conducere pe tema noului contract colectiv de munca poate lua o turnura periculoasa pentru uzina de la Mioveni, competitivitatea acesteia fiind puternic afectata in fata noii uzine din Maroc spunea Constantin Stroe, Vicepresedintele companiei.

    Vicepresedintele Dacia a mai afirmat ca: Daca acest protest nu se va incheia rezonabil, iar angajatii vor continua cu aceste cereri nerealiste (majorarea salariilor cu aproape 40% - n.r.), exista probabilitatea tot mai mare ca Renault sa transfere in Maroc o parte importanta a productiei Dacia, deoarece costurile din Romania vor deveni prea mari.

    Anul acesta desi Dacia a inregistrat o crestere de 3% a productiei odata cu lansarea noilor modele Logan si Sandero, exporturile au scazut cu 9%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.