Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noile accize vor creste pretul benzinei
Noile accize vor creste pretul benzinei
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 15 Noiembrie 2013 12:59

pretul-carburantilorIncepand cu luna Ianuarie a anului viitor, Guvernul Romaniei va majora accizele la carburanti cu 7 eurocenti pe litru in cazul benzinei cu si fara plumb, motorinei si petrolului folosit drept combustibil pentru motor.

 

In medie, pretul sortimentului de benzina cea mai bine vanduta poate varia inter 5.5 si 5.9 lei/litru in functie de furnizor.  Modificarile la accizele pentru caburanti de anul viitor vor duce la o majorare a pretului benzinei si motorinei intre 30 si 40 de bani pe litru, a afirmat Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

De asemenea, modul de calcul al accizelor va fi modificat si raportat la inflatie. Prin aceasta modificare, Guvernul Romaniei estimeaza o crestere de 1.1 miliarde de lei la buget, doar prin stabilirea unui mod de calcul.

De asemenea se estimeaza un venit de 810 milioane de lei din cresterea accizelor pe benzina, o crestere de 1.8 miliarde de lei din accizele pe motorina si 1.6 milioane de lei din accizele pentru petrol lampant/kerosen.

Per total, s-au estimat incasari de 22.8 miliarde de lei din accize, adica cu 15.74% mai multe decat incasarile prognozate pentru anul acesta (19.7 miliarde de lei).


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.