Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noile modificari ale Codului Rutier
Noile modificari ale Codului Rutier
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 05 Septembrie 2014 10:58

centura-signuranta-copiiOrdonanta de Urgenta nr. 21/2014 a introdus noi modificari in Codul Rutier prin care intra in vigoare noi obligatii pentru soferi. Conform noilor modificari ale codului, minoirii sunt obligati sa poarte centura de siguranta.

 

De asemenea conform noilor schimbari, soferii care au avut permisul de conducere anulat pentru o fapta care acum nu mai este interzisa de codul penal pot obtine un nou permis fara sa mai fie nevoie de o noua examinare.

Incepand cu data de 28 Septembrie amenda pentru ne-asigurarea minorilor cu centuri de siguranta va fi de 270 de lei (3 puncte). De asemenea va fi interzis transportul copiilor cu varsta sub 3 ani in autovehicule neechipate cu sisteme de siguranta.

Valoarea amenzilor rutiere a fost majorata de doua ori acest an. Ultima crestere a avut loc in data de 1 Iulie cand salariul minim brut a crescut la 900 de lei. Acum cea mai mica amenda, cea de 2 puncte va fi de 180 de lei iar cea mai mare de 1.800 de lei.
 
In cazul persoanelor juridice amenda cea mai mica va fi de 1890 de lei iar cea mai mare poate ajunge chiar si pana la suma de 9000 de lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.