Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noile taxe nu ar trebui sa afecteze pretul manoperelor in service-uri.
Noile taxe nu ar trebui sa afecteze pretul manoperelor in service-uri.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 02 Noiembrie 2011 11:36

Taxa auto pentru service-uri.Conform afirmatiilor Registrului Auto Roman, suplimentarea taxelor de autorizatie anuala pentru service-urile auto in functie de activitatile prestate  si marcile reprezentate nu ar trebui sa influenteze costul manoperei, datorita valorii nesemnificative a noilor taxe.


    Decizia RAR de introducere a unei noi taxe anuale de autorizare a service-urilor in functie de numarul lucrarilor prestate si numarul marcilor reprezentate a intrat in vigoare la data de 1 octombrie. Taxa de autorziare pana la data de 1 octombrie costa circa 1.000 de lei. Conform speculatiilor Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, firmele din acest domeniu ar putea fi nevoite sa mareasca pretul manoperei pentru a acoperi pretul noilor taxe, care ar putea ajunge pana la 10.000 de lei.

    Conform noii legislatii, service-urile auto ar trebui sa plateasca cate 90 de lei pentru un maximum de 3 activitati prestate si 50 de lei pentru fiecare activitate suplimentara. Aditional acestor taxe, proprietarii service-urilor ar trebui sa plateasca si 500 lei pentru fiecare marca pe care o reperzinta firma lor.

Declaratia Registrului Auto Roman.

    Conform reprezentantilor Registrul Auto Roman, noua taxa nu ar trebui sa afecteze pretul manoperei, acestia afirmand astfel intr-un comunicat: "In realitate, costul minimal pe care RAR il solicita nu poate influenta preturile de reparatii, intrucat ele sunt nesemnificative raportate la un numar minim normal de vehicule reparate pe fiecare marca. Acordarea autorizatiei diferentiata pe marci si activitati va viza indeosebi calitatea lucrarilor efectuate pentru diverse marci de vehicule, asumarea responsabilitatii service-urilor privind activitatile pe care solicita sa le desfasoare si ordonarea operatorilor din piata serviciilor de tip service auto in functie de capacitatea tehnologica, numarul de angajati si in nici un caz dupa ambitiile personale ale patronilor de ateliere auto".

    Reprezentantii RAR au mai afirmat ca: "Au aparut service-uri auto cu 2-3 angajati care doresc sa desfasoare activitati diversificate pentru 15 si chiar 20 de marci. Tot piata este cea care a demonstrat ca service-urile autorizate si de catre producatorii vehiculelor au investit mai mult si mai eficient in logistica, personal, dispozitive, spatii si conditii de munca mai bune, decat service-urile independente".

    Specialistii de la Asociatia Societatilor de Service Auto Independente au afirmat ca aceasta noua taxa auto ar putea duce la inchiderea a jumatate din toatalul de 7.000 de service-uri autorizate din Romania.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.