Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua berlina Dacia ar putea fi numita Solenza.
Noua berlina Dacia ar putea fi numita Solenza.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 01 Februarie 2012 11:31

Dacia SolenzaConform jurnalistilor de la portalul de automobile francez Cardiasic, Dacia ar putea lansa in viitor o noua berlina pe platforma pe care este construit automobilul Renault Fluence. Noul automobil s-ar putea sa primeasca numele Solenza si acesta ar putea fi lansat in 2015.


Numele noului automobil Dacia Solenza va fi un tribut modelului vechi Solenza construit in perioada 2003 – 2005 si va avea urmatoarele caracteristici: cinci locuri pentru pasageri, o lungime de 4.8 metri, diferite motorizari printre care una pe benzina de la 95 la 150 cai putere si motorizare Diesel de la 90 la 130 cai putere.

Noul model Dacia Solenza va avea o serie de dotari aditionale si de asemenea si componente de clasa superioara la cutia automara, faruri cu led-uri si diferite niveluri de echipare. Producatorul automobilului a afirma ca va aduce si noi culori de la rosu la galben si alte culori mai deschise.

Dacia Solenza vs Volkswagen Passat.

    Noul model Dacia Solenza va fi o berlina cu un look mai „german, mai nordic” asemenator modelelor Volkswagen dar care isi va pastra aspectele marcii Dacia. Conform producatorului roamnesc, modelul va fi ieftin, cum a fost Dacia Logan.

    “Vom pastra atuurile marcii: pretul acceptabil, robustetea masinilor, spatiul, iar ideea principala pentru noi este ca Logan trebuie sa mentina aceste valori, dar sa aiba o perceptie de calitate si imagine de masina mai moderna, mai sofisticata”, astfel a afirmat proiectantul sef de la Renault, Laurens van den Acker.

    Proiectantul Renault a mai afirmat despre cele doua marci ca: "Renault senzual, Dacia robusta, Renault mai emotional, Dacia mai rationala. Astfel putem obtine o complementaritate placuta, cu doua marci care nu se canibalizeaza, ci atrag noi clienti".

    Conform surselor Renault, modelul se afla deja in pre-productie iar ca furnizorii si proiectantii de componente lucreaza deja la piese noi speciale pentru acest model. Expertii sunt de parere ca in mare parte, componentele vor proveni de la modelele Renault construite in ultimii 2 ani.

    Pana in prezent, Dacia a construit 7 modele diferite impeuna cu Renault: Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, Dacia Duster, Dacia Logan MCV, Dacia VAN si Dacia Logan Pick-up. Anul acesta Dacia va lansa noul model Dacia Lodgy pe piata auto a Marii Britanii cat si noile modele Sandero si Sandero Stepway.

    Noul automobil care s-ar putea numi Dacia Solenza ar putea avea un pret de pornire de 13.000 de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.