Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua cea mai scumpa autostrada din Romania
Noua cea mai scumpa autostrada din Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 August 2012 13:02

Cea mai scumpa autostrada din RomaniaDaca pana acum Autostrada Transilvania era cea mai scumpa autostrada construita la noi in tara, aceasta a fost inlocuita de autostrada ce va uni localitatile Targu Mures Iasi  si Ungheni. Aceasta autostrada va avea o lungime de 310.30 kilometri.


Conform informatiilor CNADNR pretul total al lucrarii va fi de 6.14 miliarde de euro, adica un prt de 20 de milioane de euro pe kilometru. La momentul actual autostrada se afla in stadiul de pregatire si se efectueaza studii de fezabilitate.

Pe pagina oficiala CNADNR se afirma astfel: n prezent leg?tura dintre Moldova ?i Transilvania se desf??oar? pe traseele DN 15B DN 15 ?i DN 15 DN 12C DN 13B care fac fa?? cu greu fluxului sporit de trafic. n acest context, Autostrada Trgu Mure? Ia?i Ungheni devine o alternativ? atractiv? pentru traficul interna?ional de tranzit care se va desf??ura ntre Coridoarele de Transport Pan-european nr. IV ?i IX.

In fisa tehnica a autostrazii apar urmatoarele companii de constructii contractate: SC SEARCH Corporation SRL pe tronsonul de 91.6 km Targu-Mures Ditrau, SC IPTANA SA pe tronsonul  de 118.1 km Ditrau Targu Neamt si SC INOCSA SL de 100.6 km intre localitatile Targu Neamt si Ungheni.

Astfel autostrada Targu Mures Iasi Ungheni va fi cea mai scumpa autostrada din Romania dupa Autostrada Transilvania care inainte sa se reduca pretul la 7 milioane de euro pe kilometru pretul era de 15 mil. Euro si Autostrada Comarnic Brasov care ar putea fi construita la suma de 17 milioane de euro pe kilometru.

Conform standardelor oficiale de cost, pretul mediu de constructie al unei autostrazi intr-o zona de deal nu ar trebui sa depaseasca suna de 6 milioane de euro pe kilometru.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.