Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua cea mai scumpa autostrada din Romania
Noua cea mai scumpa autostrada din Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 August 2012 13:02

Cea mai scumpa autostrada din RomaniaDaca pana acum Autostrada Transilvania era cea mai scumpa autostrada construita la noi in tara, aceasta a fost inlocuita de autostrada ce va uni localitatile Targu Mures – Iasi  si Ungheni. Aceasta autostrada va avea o lungime de 310.30 kilometri.


Conform informatiilor CNADNR pretul total al lucrarii va fi de 6.14 miliarde de euro, adica un prêt de 20 de milioane de euro pe kilometru. La momentul actual autostrada se afla in stadiul de pregatire si se efectueaza studii de fezabilitate.

Pe pagina oficiala CNADNR se afirma astfel: “În prezent legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B care fac faţă cu greu fluxului sporit de trafic. În acest context, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni devine o alternativă atractivă pentru traficul internaţional de tranzit care se va desfăşura între Coridoarele de Transport Pan-european nr. IV şi IX”.

In fisa tehnica a autostrazii apar urmatoarele companii de constructii contractate: SC SEARCH Corporation SRL pe tronsonul de 91.6 km Targu-Mures – Ditrau, SC IPTANA SA pe tronsonul  de 118.1 km Ditrau – Targu Neamt si SC INOCSA SL de 100.6 km intre localitatile Targu Neamt si Ungheni.

Astfel autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni va fi cea mai scumpa autostrada din Romania dupa Autostrada Transilvania care inainte sa se reduca pretul la 7 milioane de euro pe kilometru pretul era de 15 mil. Euro si Autostrada Comarnic – Brasov care ar putea fi construita la suma de 17 milioane de euro pe kilometru.

Conform standardelor oficiale de cost, pretul mediu de constructie al unei autostrazi intr-o zona de deal nu ar trebui sa depaseasca suna de 6 milioane de euro pe kilometru.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.