Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua clasificare a anvelopelor pe clase energetice.
Noua clasificare a anvelopelor pe clase energetice.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 10 Noiembrie 2011 11:39

Anvelope de iarnaEficienta energetica a anvelopelor va fi una din noile clasificari implementate printr-un proiect normativ al Ministerului Economiei. Prevederile acestei modificari in legislatie vor fi aplicate din toamna anului viitor.


    In nota de fundamentare care a insotit proiectul guvernamental era afirmat astfel: "n contextul ac?iunilor concentrate pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser? n sectorul transporturilor, la nivelul UE, s-a conturat necesitatea constituirii unui cadru de reglementare pentru promovarea pneurilor eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, sigure ?i cu niveluri sc?zute de zgomot, pneurile fiind considerate componente auto cu impact major asupra consumului de combustibil".

    Furnizarea parametrilor pneurilor in legatura cu eficienta energetica a acestora a fost prevazuta pentru prima oara in regulamentul nr. 1222/2009 al Parlamentului European si al Consiliului la data de 25 noiembrie 2009. Noii parametri energetici ai anvelopelor sunt dezvaluiti consumatorilor prin intermediul acestei etichete.

Eticheta Energetica    Etichetele vor fi impatrite in 3 parti, prima parte care arata eficienta Consumului de Combustibil, de la A la G, a fiind cea mai eficienta. A doua parte a etichetei se refera la Aderenta pe teren umed din nou clasata de la A la G iar a treia parte se refera la Clasele de Zgomot Exterior de rulare, ceea ce inseamna defapt valoarea in decibeli a zgomotului exterior in timpul mersului.

    Conform oficialilor Ministerului Economiei, aceasta etichetare va ajuta cumparatorii de anvelope sa aleaga o anvelopa cat mai sigura, silentioasa si eficienta din punct de vedere energetic.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.