Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua forma a taxei auto a fost publicata.
Noua forma a taxei auto a fost publicata.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 11 Ianuarie 2012 12:20

Taxa auto a fost publicata in Monitorul Oficial.Odata cu publicarea noii forme a taxei de poluare in Monitorul Oficial marti 10.01.2012 aceasta urmeaza sa intre in vigoare. Prin noua taxa auto s-a stabilit ca toti proprietarii vor trebui sa plateaca taxa auto pentru inmatricularea automobilelor noi dar si celor inregistrate inainte de 2007 dar pentru care nu s-a platit taxa.


Publicarea taxei de poluare.

    Marti, 10 ianuarie 2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr.17 legea nr. 9/2012 referitoare la taxa de poluare pentru autovehicule. Noua lege si respectiv noua forma a taxei auto va intra in vigoare la 3 zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

    Forma exacta de calculare si normele de aplicare vor fi stabilite totusi la 15 zile de la publicarea acestei legi in Monitorul Oficial. Astfel in data de 25 ianuarie 2012 vom avea o noua forma a taxei de poluare, intrata in vigoare si calculabila.
    Astfel, pana la elaborarea noii metode de calculare se va aplica in continuare taxa auto existenta.

Detalii despre noua taxa auto:

    Noua taxa auto publicata marti in Monitorul Oficial va fi platita o singura data atat la inmatricularea automobilelor noi cat si a celor achizitionate second-hand care urmeaza a fi inmatriculate in Romania pentru prima data. Taxa auto de poluare va fi achitata si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007 in momentul transcrierii dreptului de proprietate.

    Taxa auto va fi calculata in functie de aceleasi criterii, adica: tipul de motorizare al autovehiculului, capacitatea cilindrica, gradul de emisii CO2, norma de poluare si gradul de depreciere al automobilului.

    Pentru automobilele inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu va fi nevoita achitarea noii taxe auto fiindca o forma similara a acestei taxe a fost deja achitata.

Restituirea diferentei de pret:

    Proprietarii de autovehicule care au achitat deja o forma a taxei de poluare vor avea dreptul de a solicita restituirea diferentei de pret dintre taxa platita initial si noua taxa de poluare redusa. Modalitatea de restitutuire a diferentei de pret va fi stabilita la 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial, adica in 25.01.2012.

    Noua lege a taxei auto prevede ca in momentul in care un autovehicul pentru care s-a platit taxa de poluare este scos din parcul auto, proprietarul va primi o valoare reziduala a taxei auto. “Valoarea reziduala a taxei reprezinta taxa care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national”, astfel apare in actul normativ.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.