Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua lege a transporturilor.
Noua lege a transporturilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 20 Iulie 2011 10:29

Noua lege a transporturilor.Pana la sfarsitul saptamanii acestea, Ministerul Transporturilor va finaliza proiectul de modificare a Legii transporturilor. Actul normativ va fi adoptat pana in luna decembrie a acestui an. Ministerul transporturilor va organiza saptamana viitoare prima intalnire cu patronatele pentru consultari.


    Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru a declarat saptamana aceasta urmatoarele "Ministerul Transporturilor va continua dialogul pentru modificarea legislatiei si, probabil, in cateva zile vom finaliza draftul, astfel incat saptamana viitoare sa avem o prima intalnire cu patronatele". Deasemenea, Constantin Isac, presedintele Uniunii nationale a transportatorilor rutieri din Romania a afirmat ca daca nu va fi organizata intalnirea cu patronatele saptamana aceasta, transportatorii vor protesta in strada. Constantin Isac a afirmat ca : "In cazul in care nu vom fi chemati vom iesi in piata si vom striga, pentru ca stiu ca politicienii sunt sensibili la astfel de actiuni".

    Radu Dinescu, Secretarul Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania a spus ca "Am cerut cresterea valabilitatii licentei si a copiei, dar s-a ivit o alta problema, si anume costul de eliberare. In prezent, eliberarea copiei costa 260 lei si autoritatile vor sa plece de la tariful actual, inmultit cu zece, pentru o copie valabila zece ani, cu un cost de zece ori mai mare".

    Conform informatiilor UNTRR, in Romania exista 36.000 de firme care solicita in total aproximativ 134.000 copii pe an. Reprezentantii UNTRR afirmand ca "Ministerul colecteaza aproximativ 8 milioane euro pe an din taxele de eliberare a copiei. Probabil ca ii deranjeaza ca in loc sa aiba 8 milioane de euro pe an ii vor avea la zece ani".

    Sectretarul UNTRR, Radu Dinescu a ridicat problema neaplicarii legii transporturilr, afirmand ca "Aplicarea legii se intampla doar in cazuri extreme, de accidente, si nici atunci autoritatile nu vor recunoaste ca legea nu a fost aplicata si spun ca legea nu e buna si o vor schimba".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.