Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noua taxa auto va stimula importul auto second hand.
Noua taxa auto va stimula importul auto second hand.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 02 Septembrie 2011 09:37

Importul auto la second hand.Odata cu modificarea taxei auto, reprezentantii firmelor auto afirma ca prin reducerea taxei cu 25% pentru automobilele noi cat si cele inmatriculate in Romania inainte de 2007 va incuraja importatorii de automobile de second hand sa aduca automobile noi.


    Unii reprezentanti ai segmentului auto, cum ar fi Cristian Bica, membru al Asociatiei Distribuitorilor Autorizati Ford din Romania, afirma ca noua taxa auto va reduce pretul automobilelor inmatriculate inainte de 2007, astfel, clientii ar fi din nou interesati sa cumpere un automobil second hand. Acesta a declarat ca: "In primul rand va creste numarul celor care isi vor achizitiona un autovehicul second hand de peste granita. De asemenea, dealerii care vand vehicule rulate si care au in stoc masini achizitionate anterior prin buy back sau trade in, pentru care nu s-a platit aceasta taxa, vor pierde sume importante. Si nu in ultimul rand, vor exista din ce in ce mai multe masini tranzactionate fara perfectarea actelor".

    Directorul general Auto.ro, Bogdan Axinia a afirmat ca : "Noua forma a taxei auto va stimula importul cu autoturisme rulate, blocat la inceputul anului acesta de masura majorarii taxei. Totodata, impunerea platii taxei de poluare la tranzactiile cu masini deja inmatriculate va duce la modificarea pretului de piata a acestora. Iar in cazul de fata vor aparea incercari de fentare a platii taxei prin diferite metode, cum ar fi contractul de comodat".

    Nicusor Sorescu, director al grupului Radacini  a afirmat astfel in legatura cu taxa auto si impactul acesteia asupra importul masinilor second hand: "Anul trecut, aproape jumatate din parcul auto din tara era mai vechi de 11 ani. Odata luata acesta masura, trebuie sa ne asteptam la o crestere a numarului de masini vechi. La inceputul anului a fost pentru prima data cand inmatricularile de masini rulate au fost mai mici decat cele noi, situatie care nu cred ca va mai dura in actualul context".

    Noua taxa auto va fi redusa cu 25% si se calculeaza in functie de tipul de motorizare, capacitate cilindrica, deprecierea automobilului si emisiile CO2.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.