Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noul automobile Dacia de 5.000 de euro Citadine.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 28 Martie 2012 11:02

Dacia CitadineNoul automobil al marcii aut Romanesti Dacia a aparut intr-una dintre revistele de specialitate din Germania Auto Bild. Imaginile publicate in aceastsa revista arata noul automobil de dimensiuni mici care va fi construita incepand cu 2015.


Dacia Citadine:

    Modelul Dacia Citadine va avea o lungime de doar 3.5 metri si este destinat circulatiei in orasele aglomerate. In functie de caroseria acestui automobil, acesta se aseamana mult cu Renault Twingo. Desi automobilul este similar modelului Twingo, acesta va fi construit pe o platforma noua.

    Dacia Citadine va avea ca metoda de propulsare un motor turbo cu trei cilindri de 0.9 litri si va fi disponibil la lansare in trei versiuni, de 59 CP, 74 CP si 94 CP. Pretul de pornire al acestui automobil va fi de 5.000 de euro conform revistei nemtesti.

    Introducerea acestui automobil in planurile Dacia reprezinta schimbarea planurilor acestora in functie de noul trend din urma crizei. Analistul Razvan Marinescu afirma astfel: "Acest model va veni ca o manusa pe noul trend al pietei post criza - masini de clasa mica, cu un aspect cosmopolit. In aceste conditii, Dacia a trebuit sa isi reprioritizeze lansarile, sa amane Loganul 2.0 si sa insiste pe modelul de clasa mica".

    Acest automobil a fost creat special pentru nisa automobilelor urbane pentru a concura cu modele precum Ford B-Max care a fost lansat anul acesta. Acelasi analist explica astfel: ''Dacia are in prezent modelul Sandero, care insa peste doi ani va fi deja imbatranit din punct de vedere moral. Asa ca oferta Citadine este menita sa ii ia locul pe piata europeana''.

    Analistul auto Dan Sava a afirmat urmatoarele in legatura cu schimbarile care le va aduce Dacia Citadine: ''Principalul atu al Dacia este raportul pret/calitate, asa ca nu vom vedea foarte multe elemente noi. Automobilul va imprumuta piese de la Twingo, motorul 1,2 Renault, un aspect tineresc, noi culori''. De asemenea acesta a mai explicat ca: ''Daca vor fi inovatii, le vom vedea cel mult in aspectul blocurilor optice, care ar putea include led-urile, in dotarile superioare. Acolo ma astept sa vedem ceva noutati, inspirate din conceptul Duster. Insa, dincolo de cutia automata, nu trebuie sa ne asteptam la un model foarte spectaculos, pentru ca pana la urma, Dacia s-a impus prin pret si utilitate, mai putin prin design''


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.