Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noul model Dacia - Lodgy, fostul Dacia Popster.
Noul model Dacia - Lodgy, fostul Dacia Popster.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 15 Noiembrie 2011 11:57

Noul model Dacia Lodgy, fostul Popster.Automobile Dacia a prezentat ieri, 14 noiembrie 2011 noul model de automobil care va fi lansat in primavara anului viitor la Salonul auto de la Geneva. Dacia Lodgy este un Multi-purpose-vehicle de dimensiune mica si este conceput ca o masina de familie desi primul model a fost creat pentru curse.


    Modelul Lodgy a fost prezentat cu ajutorul modelului Dacia Lodgy Glace, o varianta pentru curse al automobilului de regula de familie. Respectivul automobil va fi folosit in competitia Trofeul Andros si a fost prezentat in acelasi fel in care a fost prezentat modelul Duster anul trecut.

    Modelul Dacia Lodgy va fi un multi-purpose vehicle produs in Tanger, Maroc si va fi lansat in Marea Britanie impreuna cu modelele Duster si Sandero, astfel, Lodgy va fi primul model romanesc produs altundeva decat la Mioveni.

    Motivul pentru care Dacia Lodgy va fi produs la Tanger si nu in Romania la Mioveni este ca uzina de la Mioveni nu are cum sa suporte productia a mai mult de 6 modele diferite. Conform informatiilor Dacia, modelul Lodgy intr-adevar se numea initial Popster, dar a fost renumit ulterior.

    Modelul Dacia Lodgy modelul de curse - va avea o lungime de 4.1 metri, inaltime de 1.9 metri si ampatament de 2.5 metri fiind echipat cu 7 locuri pentru pasageri plus sofer. Acest MPV va avea ca si competitie modelele Opel Zafira, Citroen C4 Picasson, Renault Scenic si Ford C-Max. Acest model va fi disponibil de la pretul de 13.000 euro pentru modelul pe benzina si 15.000 de euro pentru modelul dieselo. Dacia Lodgy va fi astfel mai ieftin cu 5.000 de euro decat celelalte modele din aceasi clasa.

    Primul automobil din acest model s-a numit Dacia Lodgy Glace va fi condus de francezul Alain Prost in Trofeul Andros si are un motor de 3 litri, cu o putere de 355 CP si transimisie cu 6 trepte.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.