Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Noul protocol pentru programarile examenului de conducere.
Noul protocol pentru programarile examenului de conducere.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 05 Noiembrie 2012 14:32

Nou Protocol examen practic scoala soferiProgramarea candidatilor la examenul de obtinere a persmisului de conducere se va face de catre scolile de soferi pe baza noului protocol publicat de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, conform noilor reglementari.


    Noile reglementari au fost implementate prin Ordinul Ministerului Administratiei si Internetlor nr. 268/2010. Conform acestui Ordin – programarea la primul examen pentru permisul de conducere se face de catre autoritatile autorizate la care studentii au urmat cursurile de teorie si practica.

    Astfel, scolile de soferi vor inscrie studentii cu ajutorul unei aplicatii informatice  puse la dispozitia lor de catre DRPCIV in baza unui protocol. DRPCIV a publicat pe pagina protocolul sub urmatoarea denumire:  „Protocolul privind eficientizarea activitatii de programare a candidatilor la primul examen in vederea obtinerii permisului de conducere”.

    Noua procedura dicteaza ca scolile de soferi vor descarca protocolul publicat de DRPCIV in doua exemplare care vor urma a fi completate, inregistrate, semnate si stampilate apoi trimise prin posta catre Directia Regim Persmise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Adresa DRPCIV este: Sos. Pipera nr. 49, sector 2, Bucuresti, cod postal 014254.

    Conform Ordinului MAI nr.268/2010, programarea la primul examen se efectueaza cu cel putin 7 zile (calendaristice) inainte de data sustinerii probei practice. De asemenea, pentru finalizarea programarii candidatii la examen trebuie sa prezinte personal dosarul de examinare impreuna cu actul de identitate plus parcurgerea procedurii de preluare a semnaturii si a imaginii faciale. Dosarul de aplicatie revine solicitantului in urma verificarii.

    DPRCIV precizeaza in publicatie astfel: "D.R.P.C.I.V. va verifica continutul protocolului si in cazul in care corespunde cerintelor, il va inregistra si semna, restituind unul din exemplare unitatii autorizate (scolii de soferi, n.r.)"
    Noul protocol va fi valabil 1 an de la semnarea acestuia cu posibilitatea de prelungire pe perioade succesive la cererea scrisa a solicitantului. Prelungirea perioadei trebuie ceruta la cel putin 15 zile de la data de incetare a protocolului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.