Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Nu se vor pierde banii de finantare pentru autostrada Timisoara Lugoj.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 08 Noiembrie 2011 11:56

Autostrada Timisoara LugojMinistrul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat recent ca finantarea pentru lucrarile de constructie a autostrazii Timisoara Lugoj nu vor fi pierduti, ci banii vor fi alocati pentru alte proiecte in cazul in care Comisia Europeana va dori sa retraga sumele pentru autostrada.


    Anca Boagiu a declarat urmatoarele: Banii nu se pierd in cazul in care Comisia Europeana va decide sa retraga finantarea. Ei vor fi realocati pe alte proiecte de pe Coridorul IV. Daca pierdem finantarea, constructia va fi realizata de la bugetul de stat, asa ca cei care au luat aceasta decizie sper sa si plateasca".

    Conform unei declaratii date de Presedintele Traian Basescu, acesta a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care se afirma ca nu va mai fi finanta un alt tronson de autostrada din Coridorul IV Paneuropean fiindca licitatia a fost castigata de o companie desemnata de catre o instanta judecatoreasca din Romania.

    Tronsonul de autostrada despre care este vorba in scrisoarea Comisiei Europene se refera la cel ce va face legatura intre localitatile Timisoara si Lugoj. Contractul de constructie a acestui tronson a fost castigat de catre consortiul italian si a fost contestat de o asociatie condusa de Tehnologica Radion. Conform afirmatiilor Ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, nu se vor relua licitatiile pentru contractul de constructie a acestui tronson. Aceasta a afirmat astfel: "Nu am adjudecat contractul, tocmai pentru ca am asteptat decizia instantei, care si pe noi ne-a surprins, pentru ca este pripita".

    Ministrul Transporturilor de asemenea a afirmat ca va discuta cu Comisia Europeana pentru a rezolva aceasta problema si a afirmat ca primul lot al licitatiei nu va fi afectat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.