Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> O noua structura pentru controlul in trafic pentru transportul rutier.
O noua structura pentru controlul in trafic pentru transportul rutier.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 03 Noiembrie 2011 11:37

Noua structura pentru controlul in trafic.Incepand cu luna decembrie a acestui an, atributiile de control a traficutlui rutier din domeniul transporturilor rutiere exercitate de catre Autoritatea Rutiera Romana, Registrul Auto Roman si CNADNR vor fi preluate de o noua structura.


    Aceste noi atributii vor fi preluate de catre Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier incepand cu data de 4 decembrie 2011. Activitatea acestei institutii a fost reglementata cu ajutorul unei hotarari aprobate miercuri intr-o sedinta de Guvern. Una dintre noile atributii ale acestei institutii nu va fi controlul punctelor de trecere a frontierei de stat, care inca apartine de CNADNR.   

    La finalul sedintei de Guvern, a fost transmis un comunicat prin care se afirma ca transferarea atributiilor unei singure institutii va imbunatati cadrul si functionarea independenta a activitatilor de control fata de cele de autorizare/licentiere a transporturilor rutiere.

    In comunicat a fost afirmate urmatoarele: "Actiunile de control vor fi desfasurate numai de catre inspectori cu o pregatire profesionala care sa corespunda standardelor europene si care isi vor insusi bunele practici in domeniu implementate la nivel comunitar. Intarirea capacitatii administrative si asigurarea unui control eficient in ceea ce priveste respectarea legislatiei in domeniul transporturilor rutiere, a activitatilor conexe transportului rutier si a pregatirii persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere va determina, implicit, cresterea sigurantei rutiere".

    De asemenea, a fost afirmat ca va fi elminata posibilitatea suprapunerii necontrolate a verificarilor .


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.