Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Obligativitatea anvelopelor de iarna nu respecta legislatia UE
Obligativitatea anvelopelor de iarna nu respecta legislatia UE
Scris de Gabriel C   
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010 10:57

anvelope-de-iarnaPotrivit unui comunicat facut public de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati (COTAR), intentia Guvernului de a obliga transportatorilor la montarea anvelopelor de iarna in perioada 1 noiembrie - 31 martie se afla in contradictie cu legislatia europeana din domeniul transporturilor.

In acest sens, patronatele cer macar aplicarea masurii in sistem progresiv dar, incepand din luna noiembrie a anului viitor (2011).
"Ne declaram ingrijorarea in legatura cu intentia Guvernului de a emite o ordonanta de urgenta, prin care sa se introduca obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna, pentru perioada 1 noiembrie - 31 martie, incepand cu acest an", se precizeaza in acest comunicat.

Reprezentantii COTAR arata mai departe ca, in afara de tarile nordice, majoritatea tarilor din cadrul Uniunii Europene aplica aceste masuri doar ca si recomandari si nicidecum ca si obligatii pasibile de amenzi. Mai mult, categoria vizata de noile masuri este in principal cea a vehiculelor mari de transport de peste 3,5 tone categorie la care se incadreaza o serie de modele pentru care nici nu se fabrica astfel de anvelope.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.