Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Orasul German care vrea sa interzica masinile
Orasul German care vrea sa interzica masinile
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 19 Februarie 2014 11:45

hamburgIntr-un oras din Germania, de dimensiunea Bucurestiului cu peste doua milioane de locuitori se discuta o idee fascinanta, interzicerea circulatiei cu autovehicule pe marile bulevarde ale orasului. Acestia vor sa mute cat mai departe de oras traficul rutier pentru a castiga spatiu verde in interiorul orasului.

 

Hamburg, orasul in cauza ar putea astfel castiga 17.000 de acri de spatiu verde prin mutarea traficului spre extremitatile orasului. Conform statisticilor 40% din oras ar deveni spatiu verde care ar contribui pe langa la infrumusetarea orasului la crearea de aer proaspat.

Pana in 2034, orasul Hamburg va fi un oras verde, cu gradini si poduri, acesta este planul consiliului local. Unul dintre beneficiile obtinute prin aceasta schimbare majora este reglarea temperaturii in oras care a crescut in ultimii 50 de ani cu 9 grade Celsius.

Angelika Fritsch, purtatorul de cuvant al orasului a spus ca acest plan ca face posibila explorarea orasului Hamburg exclusiv cu bicicleta sau pe jos. Ceea ce la inceput ar parea a fi un dezavantaj, in cele din urma va contribui la sanatatea cetatenilor din Hamburg.

Cine stie? Poate Hamburg va fi un exemplu pozitiv pentru celelalte orase din celelalte tari Europene si incetul cu incetul vom vedea mai multe biciclete si mai multi pietoni.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.