Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pedepse drastice pentru soferii fara rovininete.
Pedepse drastice pentru soferii fara rovininete.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 08 Octombrie 2013 17:24

Pedepse pentru neplata rovinieteiConform unui nou proiect de lege, soferii care vor fi prinsi pe drumurile nationale din Romania fara rovinieta vor fi supusi unor pedepse mult mai drastice decat cele din prezent. Aceasta propunere a venit din partea Ministrului Marilor Proiecte de Infrastructura Dan Sova.

 

In prezent situatiile in care amenzile din taxele de drum (rovininete) nu sunt platite dicteaza ca acele sume de bani sa fie recuperate prin procese juridice in instanta. Ideea din spatele noului proiect de lege este sa simplifice modul in care aceste amenzi sunt platite.

Aceasta a afirmat ca in ultimii 3 ani s-au strans aproximativ un milion de amenzi care au ramas neachitate. Acele amenzi au trecut sub jurisdictia Ministerului de Finante. Conform noilor proceduri, daca vor fi implementate, soferilor care vor fi prinsi fara rovinieta li se vor bloca automat toate conturile.

In legatura cu preturile crescatoare ale rovinietei Dan Sova a afirmat ca aceastea au crescut doar in cazul vehiculelor comerciale care circula pe drumurile nationale. Aceasta a afirmat si ca tarifele in Romania sunt mai mici decat in alte tari din UE.

Dan Sova a afirmat urmatoarele: "Rovinieta pe an creste de 28 la 32 (euro - n.r.), din cate am vazut propunerea care a venit de la CNADNR. Dar cresterea in general se refera la cei care au rovinieta pe 7 sau 10 zile. Asta nu se refera la cetatenii romani care au un autoturism proprietate personala, ci la cresterea rovinietei pentru vehiculele comerciale care tranziteaza Romania, pentru ca sunt tarife foarte mici in comparatie cu orice alt stat UE".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.