Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pedepse grave pentru neplata restantelor in leasing.
Pedepse grave pentru neplata restantelor in leasing.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 08 August 2012 10:22

Pedepse pentru neplata ratelor leasingMasuri grave au fost adoptate de firmele de leasing impotriva clientilor care nu isi platesc ratele la autoturisme. Cei ce raman in urma cu mai mult de 2 luni pot fi reclamati la politie pentru furt si pedepsiti cu timp in inchisoare.


Dosar penal pentru neplata ratei de leasing:

    Firmele de leasing au decis sa adopte o strategie agresiva impotriva acelor care nu sunt capabili sa isi plateasca ratele pentru autoturisme. Aceasta decizie a fost luata datorita numarului mare de clienti cu restante mai mari de 3 luni.

    Daca pana in prezent calea legala prin care firmele de leasing isi recuperau autoturismele  era procesul civil, de acum lucrurile se vor schimba. Procesle civile dadeau gres datorita faptului ca multi clienti ascundeau autoturismele sau apelau la alte metode pentru a continua sa foloseasca masina.

    Adriana Ahciarliu, secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare a declarat urmatoarele: "Legea leasingului ne permitea si pana acum sa actionam pe cale penala impotriva celor care nu-si plateau ratele si refuzau sa ne returneze autoturismele. De obicei, noi cautam calea concilierii si in cel mai rau caz mergeam pe codului civil pentru a ne recupera datoriile si despagubirile. Dar am constatat ca oamenii actionau cu rea credinta si atunci am decis sa nu mai fim ingaduitori si am decis sa mergem pe dosare penale de inselaciune sau furt".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.