Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Persoanle exceptate de la plata taxei auto.
Persoanle exceptate de la plata taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 Februarie 2012 11:06

Exceptii de la plata taxei autoNoua taxa a fost aprobata pe data de 13 ianuarie iar actul normativ impune o noua modalitate de calcul a taxei auto. Prin aceasta lege se mentioneaza pentru ce automobile se va plati taxa dar si persoanele care sunt exceptate de la plata acesteia.


Pentru cine nu se aplica taxa auto?

    Conform legii nr.9/2012 in legatura cu taxa auto pentru emisiile poluante venite de la autovehicule, de la plata acestei taxe sunt exceptate masinile diplomatice, a oficiilor consulare si membri acestora si ale altor persoane straine cu statut diplomatic care se afla si isi defasoara activitatea pe teritoriul tarii.

    De asemenea sunt exceptate de la plata taxei auto autovehiculele folosite de catre fortele armate, de securitate, de politie, pompieri, politia de frontiera sau jandarmerie. In aceasi categorie sunt incadrate si automobilele de ambulanta si medicina, autovehiculele echipate in mod special pentru a acorda ajutor medicalde urgenta dar si autovehiculele de descarcerare si pentru stingerea incendiilor.

    O a treia categorie de persoane care sunt exceptate de la plata acestei taxe sunt persoanele cu handicap care folosesc autovehicule modificate special pentru aceastia. In acest caz, scutirea taxei se aplica doar pentru un singur autovehicul achizitionat in decurs de 5 ani.

    Exceptiile de la plata taxei auto se acorda doar pe baza mentiunilor speciale inscrisa in cartea de identitate a autovehiculului.

    In categoria autovehiculelor exceptate de la plata taxei de poluare se afla si autovehiculele istorice, autovehiculele destinate competitiilor sportive, masinile acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor,  a altor organe de administratie publice, structurilor patronale si sindicale, a masinilor folosite de catre guverne straine, organisme internationale noprofit si de caritate precum si autovehicule din programe de cooperare stiintifica si tehnica.

    Din aceasi categorie fac parte masinile confiscate sau intrate in proprietatea statului si acordate cu titlu gratuit. Despre aceasta clasa de vehicule, legislatia este putin neclara.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.