Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Peste o luna vom circula pe autostrada Arad Timisoara.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 10 Noiembrie 2011 11:37

Arad TimsioaraAutostrada Arad Timisoara, care face parte din Coridorul IV Pan-European va fi deschis pentru circulatia peste o luna, de la jumatatea lunii decembrie, astfel a anuntat Eusebiu Pistru secretarul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.


    Reprezentantul Ministerului Transporturilor a afirmat ca termenul de predare va fi respectat dat fiind faptul ca lucrarile sunt in proportie de 90% finalizate. Conform Eusebiu Pistru, circulatia la intrarea in Arad dinspre Timisoara se va desfasura pe un pasaj de-asupra autostrazii si nu pe varianta de ocolire.

    Filmuletul aparut saptamana aceasta cu starea autostrazii Arad Timisoara arata deja ca este aproape de finalizare pe ambele sensuri. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a afirmat ca la inceputul lunii septembrie aceasta autostrada era finalizata intr-un procent de 75%, ca acum in noiembrie sa fie peste 90%.

    Din valoarea contractului de 482.9 milioane de lei, CNADNR a platit 262.7 milioane catre constructorii FCC Construccion si Astaldi pana la inceputul lunii octombire. Premierul Emil Boc, care s-a declarat nemultumit de lucrari la inceputul lunii octombrie a afirmat astfel: "Nu este admisibil ca acolo unde avem termene fixate s? constat?m c?, din diverse motive, nu sunt lucr?rile terminate. (...) Nu negociem termenele de finalizare acolo unde nu sunt argumente. A?a c? o s? cer respectarea prevederilor contractuale".

    Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii a declarat ca nu exista plati restante catre constructori. Aceasta a afirmat astfel: "Pl??ile sunt f?cute. De anul trecut nu mai exist? nicio problem? de pl??i. Din acest punct de vedere nu exist? niciun impediment".

    Ca motive pentru intarzierea lucrarilor, constructorii au invocat vremea, lucrari arheologice din jurul santierului si altele ca intr-un final sa confirme ca autostrada va fi data pentru uz public pe data de 15 decembrie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.