Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Peugeot si Renault pierd teren pe piata auto
Peugeot si Renault pierd teren pe piata auto
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 27 Iunie 2011 10:48

Peugeot si Renault sunt presate de guvernul francez.Companiile franceze PSA Peugeot si Renault continua sa piarda teren in defavoarea celorlalte mari companii auto europene fiindca cedeaza presiunilor guvernamentale pentru protejarea locurilor de munca inainte de alegerile prezidentiale de anul viitor.      Guvernul francez a cerut companiei Renault sa faca din constructia automobilelor mai scumpe o prioritate pentru a primi acodrul guvernului de a numi un nou director operational executiv iar Peugeot s-a distantat de anumite ipoteze care sugereaza ca vor inchide o fabrica din Franta la cererea guvernului. Guvernul Francez, ca cel mai mare actionar de la Renault si un important investitor pentru PSA Peugeot, influenteaza cele doua mari companii prin reduceri de taxe, stimulente pentru angajari si grant-uri.

    Arndt Ellinghorst, analistul firmei Credit Suisee a afirmat ca "Problema este ca guvernul are o vedere mai pe termen scurt decat multe fonduri de hedging. Evaluarea scazuta acordata de piata industriei auto franceze este legata clar de impactul implicarii guvernului".
   
    Ambele firme au inregistrat scaderi in cota de piata acest an, Renault inregistrand o scadere de 13.8% a cotei de piata, in timp ce Renault a scazut pana la 9.6%. Cota de piata a firmelor competitoare au crescut in contrast cu restrangerea firmelor franceze, Volkswagen urcand pana la o cota de piata de 22.8%.

    Guvernul francez preseaza cei doi mari producatori de automobile datorita alegerilor prezidentiale din 2012 fiindca presedintele francez Nicolas Sarkozy doreste sa castige alegerile de anul viitor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.