Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Piata auto din Romania este importanta pentru Daimler.
Piata auto din Romania este importanta pentru Daimler.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 02 Noiembrie 2011 11:34

Daimler considera piata auto din Romania ca fiind importanta.Reprezentantii grupului Daimler au afirmat ca Romania este o piata de mare importanta pentru producatorii de camioane de transport datorita numarului mare de operatori si centre logistice care fac investitii in Romania.


    Christoph Stemmer, managerul de vanzari si marketing de la Daimler Trucks Europa Centrala si de Est a spus ca Romania este o intersectie importanta a marilor rute logistice. Acesta a declarat urmatoarele: “Romania este o piata foarte importanta pentru noi si evolutiile din anii de dinaintea crizei a aratat ca aceasta tara poate fi una dintre cele mai profitabile piete din Europa. Suntem multumiti ca piata si-a mai revenit, dar mai este inca mult de recuperat pana va ajunge la nivelurile de vanzari din 2008”.

    Primele 9 luni ale acestui an au adus cresteri de 40% in numarul vanzarilor de vehicule comerciala cu masa peste 3.5 tone, 560/2.800 fiind din marca Mercedes – Benz. Cota din piata auto a acestei marci este 20% iar in aceasta perioada, numarul vanzarilor a crescut 54% fata de aceasi perioada a anului trecut. Stemmer a declarat astfel: „Anul 2011 a fost unul mai bun pentru noi in ceea ce priveste vanzarile, piata de camioane a inregistrat o revenire usoara. Totusi, nu pot preciza cu siguranta ceea ce se va intampla in 2012. Vrem doar sa obtinem rezultate cat mai bune si sa ne imbunatatim pozitia.

     Nu in ultimul rand, Christoph Stemmer de la Daimler a afirmat ca: “Desi nu am iesit inca din criza, sectorul transportului pe distante lungi a crescut intr-un mod semnificativ. Putem vorbi de cresteri de doua cifre (peste 10%) si uneori chiar de trei cifre in anumite tari din Europa Centrala. Dar asta nu inseamna ca piata si-a revenit, nu avem cresteri semnificative in segmentul camioanelor de constructii sau al celor de distributie”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.