Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Piata auto din Romania pe locul 3 in UE.
Piata auto din Romania pe locul 3 in UE.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 15 Iunie 2012 10:34

Inmatriculari auto Romania in Uniunea EUropeana.Romania se afla in prezent pe locul 3 in Europa in functie de cresterea numarului inmatricularilor. Doar in primele cinci luni ale acestui an in Romania s-au inregistrat 26.017 unitati, rezultand o crestere de 12.4% in perioada analizata.


    Singurele doua tari care au inregistrat o crestere a numarului inmatricularilor mai seminificativa decat cea de 12.4% a Romaniei sunt Ungaria cu o crestere de 20.4% si Estonia cu 18% conform datelor statistice ale Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

    In perioada de 5 luni de la inceputul acestui an analizata de ACEA la nivelul Uniunii Europene s-au inmatriculat 5.442 milioane de autoturisme noi, adica cu 7.7% mai putin decat in anul precedent. Cea mai mare scadere in numarul de inmatriculari auto s-a inregistrat in Portugalia (-43%) si Grecia (-40.9%).

    Luna mai a acestui an s-a incheiat cu o scadere de 8.6% a inmatricularilor in Romania similar scaderii generale inregistrate la nivelul Uniunii Europene (-8.7%) unde numarul de inmatriculari a scazut pana la 1.606 milioane de autoturisme. Luna mai a acestui an a fost a 8-a luna consecutiva in care nr. inmatricularilor a inregistrat un declin.

    Numarul inmatricularilor autoturismelor Dacia la nivelul Europei (UE+EFTA) a scazut cu 8.5% in primele cinci luni ale acestui an. In luna mai de altfel au crescut inmatricularile Dacia cu 2.3%. Datele statistice ACEA au fost culese din 28 de state europene, 25 din UE plus Islanda, Norvegia si Elvetia.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.