Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Piata de anvelope la finele lui 2014
Piata de anvelope la finele lui 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 06 Noiembrie 2014 12:02

anvelope-iarnaAtat piata anvelopelor de iarna car si de vara are un potential de crestere cu 20% pana la sfarsitul acestui an, aceasta pe fondul unei crestere deja existente de peste 10% dupa al 3-lea trimestru al acestui an.

 Piata de Anvelope in 2014:

Alina Mihaiescu, director de Marketing la Goodyear Dunlop CSEE a afirmat ca: "La jumatatea anului, piata inregistra deja o crestere de peste 10%, iar dupa al treilea trimestru, cresterea era estimata de pana la 20%. Aceste date anunta o revenire a industriei auto, care reincepe sa isi consolideze segmentele de piata”.

Reprezentantii subsidiarei din Romania a companiei Goodyear au afirmat ca se estimeaza cresteri in vanzarea anvelopelor pentru autoturisme de 3-5% si cresteri de 5-7% pentru anvelopele de camion. Conform statisticilor companiei in anul 2013, din totalul vanzarilor de anvelope pe piata din Romania 60% au fost anvelope de iarna, 35% de vara si 5% anvelope all-season.

In cazul anvelopelor de iarna se speculeaza ca si anul acasta va avea loc o crestere a vanzarilor similara cu 2013. O crestere mai mare ar putea avea loc daca se va aproba o legislatie care va impune o data fixa cand trebuie schimbate anvelopele de vara cu cele de iarna.

Cresterea pietei anvelopelor:

"Desi potentialul de piata atat pentru anvelopele de vara cat si pentru cele de iarna a crescut cu 20% ca urmare a unei usoare reveniri a pietii si a cresterii vanzarilor de autoturime, in 2014 cresterea va fi la nivelul celei de anul trecut, cand aproximativ 60% din vanzari din total au fost anvelope de iarna. Segmentul de iarna a cunoscut o crestere semnificativa odata cu introducerea obligativitatii echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna la 1 noiembrie 2012. Cresterea in acel moment a fost de aproximativ 70%, anul urmator tendinta fireasca fiind de scadere a ratei vanzarilor. O noua crestere importanta poate fi data din nou de legislatie, daca va fi impusa o data fixa la care trebuie schimbate anvelopele, sau in 2016 cand cei care au achizitionat anvelope de iarna in 2012 vor reveni pentru schimbarea acestora” a afirmat Alina Mihaescu.

De asemenea managerii de la Continental Anvelope Timisoara au afirmat ca: “in acest moment, vanzarile sunt constante, atat pentru anvelopele de iarna, cat si pentru cele de vara. Un factor care a contribuit la aceasta evolutie este cresterea constanta a parcului auto, precum si faptul ca tot mai multi soferi calatoresc in strainatate, unde echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna este obligatorie. Continental Anvelope Timisoara are o productie anuala de circa 15 milioane de anvelope” .

Sursele de anvelope in Romania:

In cea mai mare parte romanii isi achizitioneaza anvelopele din locuri de unde se pot si monta. Doar 5% din Romani cumpara anvelopele online. „In Romania, rata vanzarilor prin magazinele online este mica, de cca. 5%, si are un ritm de crestere mai scazut fata de alte tari, cum ar fi Cehia, unde vanzarile online de anvelope depasesc pragul de 20%” mai spune Alina Mihaescu.

Vreti sa stiti care sunt cele mai eficiente 10 anvelope de iarna anul acesta. Puteti afla Aici.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.