Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Piata pieselor auto in crestere.
Piata pieselor auto in crestere.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 23 Iunie 2011 10:38

Piata pieselor auto in crestere Conform estimarilor Asociatiei Distribuitorilor de Piese Auto din Romania, piata pieselor de schimb pentru automobile va putea inregistrat o crestere de pana la 5% in acest an. Anul trecut, piata pieselor auto a inregistrat vanzari de 950 milioane de euro.


    Estimarile ADPAR sugereaza ca piata pieselor auto din Romania va putea ajunge la 997.5 milioane de euro acest an. Aceasi sursa spune ca 5% din intreaga piata a pieselor auto reprezinta piese contrafacute.

    Purtatorul de cuvant al ADPAR, Dragos Paduraru a afirmat ca :"Anul trecut, piata pieselor de schimb s-a situat in jurul valorii de 950 de milioane euro, iar in 2011 vanzarile vor creste cu 4-5 procente. Acest avans se datoreaza in special faptului ca anul acesta ies din garantie masinile achizitionate in perioada de boom a pietei auto".

    Dezvoltarea segmentului Independent Aftermarket Manufacturer va genera cea mai mare crestere in piata pieselor auto, in prezent aceasta reprezentand 45% din vanzarile totale in Romania. Informatiile ADPAR sugereaza ca s-a inregistrat o crestere in vanzarea pieselor de schimb in perioada 2007-2010 cand piata masinilor noi era in scadere. Cresterea pietei pieselo auto a fost influentata recent si de faptul ca majoritatea masinilor cumparate in ultimii ani ies din garantie.

    Pe plan european se inregistreaza  o crestere in durata de viata a automobilelor, media de viata a unui automobil fiind de 8.2 ani, dar cu o posibila crestere pana la 8.6 in urmatorii 4 ani. Pe plan mondial, piata pieselor auto va atinge cota de 330 miliarde euro iar piata automobilelor la 764 miliarde euro. 


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.