Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pirelli continua investitia in Romania.
Pirelli continua investitia in Romania.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 31 August 2011 09:45

Fabrica Pirelli de la Slatina.Pana la sfarsitul anului trecut, investitiile producatorului italian de anvelope, Pirelli au atins pragul de 300 de milioane de euro cu un potential de crestere pana la 450 milioane euro pana in 2014. Primele operatiuni de expansiune vor fi constuirea a doua fabrici de anvelope si cord metalic la Slatina.


    Conform reprezentantilor Pirelli, se vor investi peste 160 de milioane euro in extinderea fabricii de anvelope Pirelli din Slatina. Acest proiect a fost initiat in 2008 si are ca obiectiv, o finalizare in 2013. Principala investitie a fost menita pentru a spori capacitatea de productie a firmei. La finele investitiilor, fabrica de la Slatina va deveni cea mai mare unitate de profil a grupului italian.

    Pirelli a anuntat urmatoarele intr-un comunicat legat de activitatea companiei in Romania: "Din 2005, anul in care si-a inceput activitatea in Romania si pana in anul 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro in centrul industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme si o fabrica de cord metalic, ambele situate in Slatina. Zona industriala a fost completata in anul 2008 cu fabrica de la Bumbesti Jiu, judetul Gorj destinata filtrelor pentru motoare diesel".

    Proiectul de investitie Pirelli a fost semnat in prezenta premierului Emil Boc in urma vizitei presedintelui grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera si a ambasadorului Italiei, Mario Cospito la Bucuresti.  Premierul Romaniei a afirmat urmatoarele: "Va multumesc pentru faptul ca ati ales Romania si continuati sa investiti aici prin extensia acestei fabrici, prin faptul ca adaugati la cei 300 de de milioane de euro alti 150 de milioane de euro. Apreciez faptul ca sunt 2.400 de angajati si urmeaza sa se ajunga la 2.800 in viitorul apropiat si, in acelasi timp, ati adus o investitie de nivel mondial la Slatina"

    Fabrica de anvelope de la Slatina are in prezent 2.400 de salariati, sperand sa ajunga la 2.700 la sfarsitul proiectului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.