Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pirelli mareste productia in 2012.
Pirelli mareste productia in 2012.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 22 Decembrie 2011 12:27

Pirelli in RomaniaProducatorul italian de anvelope va mari capacitatea de productie in Romania cu 30% incepand cu anul viitor, asteptandu-se ca productia sa se ridice la 10 milioane de unitati, conform directorului general al companiei Giuseppe Cangelosi.   


    Directorul general al companiei Pirelli a declarat astfel: “Anul acesta Pirelli a produs in Romania 7 milioane de anvelope, iar anul viitor avem in plan 10 milioane de unitati. Circa 95% din productie este exportata”.

    Cea mai mare crestere in productie va fi directionata catre fabrica de anvelope de la Slatina, care va deveni cea mai mare unitate de profil a grupului Pirelli.  Managerul Pirelli inca nu a confirmat daca fabrica Ford Craiova va lua anvelope de la Slatina.

    Grupul italian a investit o suma de peste 300 de milioane anul trecut in uzinele din Romania pana la sfarsitul anului trecut si vor ajunge pana la 450 de milioane de euro pana la finele acestui an. Pirelli a inceput sa opereze in Romania din anul 2005 prin intermediul a doua fabrici de anvelope si cord metalic in localitatea Slatina.

    Prin programul de extindere a fabricii de anvelope din Slatina lansat in 2008 au fost investiti pana in prezent 160 de milioane de euro. Acest proiect are ca data de finalizare anul 2013 si are ca obiectiv primar marirea capacitatii de productie in tara. Centrul Pirelli din Slatina are in prezent 2.400 de salariati si este estimat ca va avea peste 2.700 de angajati pana la sfarsitul proiectului de extindere.

    Grupul italian Pirelli are in Romania pe langa fabricile din Slatina si o unitate de productie de filtre pentru motoare diesel in judetul Gorj, localitatea Bumbesti Jiu.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.