Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pirelli va investi 105 milioane de euro la Slatina
Pirelli va investi 105 milioane de euro la Slatina
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 22 Noiembrie 2012 10:43

Uzina Pirelli SlatinaConform planului de investitii Pirelli, compania de anvelope va investi in urmatorii cinci ani peste 105 milioane de euro in ideea sporirii capacitaii de productie a uzinei. Guvernul Romaniei a afirmat ca va sustine investitia cu 35 mil Euro.


    Intentia de a investi in uzina de la Slatina a fost anuntata marti de catre compania producatoare de anvelope in timpul vizitei premierului Victor Ponta la Slatina.  Suma de 105 milionae de euro se regaseste in planul de investitii a companiei Pirelli in perioada 2005 2014. Valoarea totala a planului de investitii Pirelli, impreuna cu investitia de la Slatina va ajunge astfel la suma de 555 milioane de euro.

Declaratia Premierului Victor Ponta:

    Premierul Victor Ponta a declarat astfel: "Vreau sa spun ca ne aflam intr-o perioada in care guvernele din toata lumea, incepand de la cele mai mari, de la cele mai dezvoltate, au nevoie de nume mari, de nume consacrate, iar Pirelli este un brand mondial si sunt mandre sa vada investitii de genul celei facute de Pirelli, aici, la Slatina transformandu-se in realitate. Am apucat sa vad aceasta idee de la bun inceput si recunosc ca realizarile de pana astazi au depasit, pentru mine, probabil si pentru altii cele mai frumoase asteptari. Noul proiect de investitii, asa cum a fost prezentat, presupune o investitie de 100 de milioane de euro, 500 de noi locuri de munca, iar pentru acest nou proiect statul roman participa, in conformitate cu legislatia europeana, cu o suma de aproximativ 35 de milioane de euro. Statul roman este oricum un beneficiar pentru ca acesti 35 de milioane de euro se vor intoarce in anii viitori prin taxe, impozite, dincolo de avantajul imediat al crearii noilor locuri de munca, aici, direct, la Pirelli".
   
    Victor Ponta a afirmat ca investitiile de acest gen ar trebui sa fie incurajate de toate institutiile statului, acesta continuandu-si declaratia astfel: "Este in interesul Guvernului, al judetului, al municipiului Slatina sa sprijine oricand compania Pirelli si companii la fel de serioase si de apropiate de tara noastra si ca dincolo de recunostiinta si de multumiri, am o datorie speciala pentru Pirelli, am imprumutat in activitatea mea un slogan acare este al lui Pirelli - power is nothing without control - si am incercat sa il folosesc in toate domeniile in care am activat, sper sa nu trebuiasca sa platesc drepturi de autor pentru asta".

    Cei 105 milioane de euro vor fi  investiti pentru a creste suprafata uzinei de anvelope cu 20.000 de metri patrati pana in anul 2017 si de asemenea pentru dezvoltarea capacitatii de productie.
   
    Acesta investitie va si crea 500 de locuri de munca pana in 2017 iar la finele lucrarilor uzina de la Slatina va deveni cea mai mare fabrica Pirelli din lume conform directorului tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.