Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Planurile pentru Dacia Logan 2
Planurile pentru Dacia Logan 2
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 10 Mai 2011 12:50

Dacia Logan 2Producatorul autohton de autovehicule, Dacia pregateste lansarea noului model Dacia Logan 2. Noul model va fi mai “germana, mai nordica, onesta ca un Volkswagen”, dar in acelasi timp se tinteste sa fie si mai ieftina decat prima generatie a automobilelor Dacia Logan.


    Dupa standardele occidentale, Dacia Logan este un model vechi , de aceea, de la lansarea primului model, cei de la Dacia au lucrat sa comestizeze    modelul care a depasit “varsta morala”. Proiectul Rabla organizat in ultimii ani au influentat foarte mult vanzarile si productia automobilelor Dacia Logan, datorita pretului imbatabil. Cu ajutorul programului Rabla, Dacia a vandut peste 1.3 milioane de exemplare, aceasta depasind cu mult nivelurile previzionate.

    Primele schite ale noului model au fost concepute inca din 2004, dar a fost amanata datorita succesului enorm al modelului Dacia in ciuda crizei economice din ultimii ani. Odata cu iesirea tarilor europene din criza, francezii de la Renault-Dacia au initial pregatirile pentru lansarea noului model.

    Conform sefului de design de la Renault, Larens van den Acker, noul model Dacia va avea un aer german, deasemenea a mai afirmat ca "Vrem ca Renault sa fie mai latin, Dacia mai nordica, mai germanica". Aceasta a continuat, afirmand urmatoarele: "Renault senzual, Dacia robusta, Renault mai emotional, Dacia mai rationala. Astfel putem obtine o complementaritate placuta, cu doua marci care nu se canibalizeaza, ci atrag noi clienti. Primul Logan a fost desenat foarte utilitarist. A fost o masina onesta, dar uneori onest poate insemna banal. Si Volkswagen e onest, dar e vorba de un alt tip de calitate".Caracteristicile si pretul estimat pentru Logan 2:

    Gerard Detourbet, directorul programului Logan a afirmat ca : "De la demararea proiectului Logan, in 2004, si pana acum, am acumulat foarte multe cunostinte in materie de fabricatie a automobilelor low cost. Logan si masinile contruite pe platforma Logan (denumita tehnic B0 - n.r.) au acum acoperire globala si asta ne permite sa negociem cu multi furnizori. Astfel putem achizitiona componente la preturi foarte avantajoase si asta ne va permite ca urmatorul Logan sa fie chiar mai ieftin decat actualul".

    Odata cu incheierea programelor Rabla, francezii de la Renault-Dacia intentioneaza sa lanseze cat mai repede noul model, fiindca fara programul rabla, pretul nu mai poate reprezenta argumentul principal pentru a achizitiona un automobil nou.

Caracteristicile si pretul pentru Logan 2:

    Conform reprezentantilor de la Renault, noul model Dacia va avea aspecte in comun cu modelul Renault Fluence. Dacia Logan 2 va avea urmatoarele dimensiuni, 4.6 metri lungime, un portbagaj de 500 de litri si aceasta va fi disponibil sub doua forme de motorizare, Euro 5 H4 si H5, de 1.4 si 1.6 litri.

    Pretul standard la care este presupus ca va fi vandut noul logan este de 13.000 de euro pentru varianta 1.6 si 15.000 pentru dCi 85. Principalele atuu-uri ale noului Dacia Logan 2 vor fi pretul competitiv, spatiul interior mare, portbagajul si tinuta de drum.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.