Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Politele auto obligatorii RCA vor fi mai ieftine in 2011
Politele auto obligatorii RCA vor fi mai ieftine in 2011
Scris de Gabriel C   
Vineri, 03 Decembrie 2010 14:44
polite-auto-ieftineIn urma analizei asupra tarifelor practicate de sapte dintre cei ami importanti asiguratori, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) prevede pentru anul urmator o reducere a primelor pe care soferii le vor achita pentru politele auto obligatorii RCA 2011.
Potrivit directorului Directiei Generale Asigurari Obligatorii din cadrul institutiei, Mona Cucu, societatile de asigurare care au notificat CSA, au decis micsorari ale tarifelor de baza pentru persoane fizice cu sume cuprinse intre 0% si 14%.

"Din analiza tarifelor notificate pana in prezent de sapte societati rezulta faptul ca, in cazul gamei medii de asigurati persoane fizice, primele pe care le vor achita in 2011 vor fi mai mici decat in 2010 in cele mai multe cazuri. Aceasta se explica nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul ca societatile si-au propus sa acorde reduceri in functie si de alte criterii decat cele utilizate pana acum", a declarat in acest sens Mona Cucu.

"Cifrele la noua luni din acest an privind activitatea de asigurari obligatorii RCA arata faptul ca prima medie subscrisa pe contract a fost doar cu 5% mai mare decat in perioada similara a anului anterior, crestere care a fost erodata de inflatie. Aceasta este practic cresterea medie resimtita de asigurati, chiar daca scumpirile vehiculate la sfarsitul anului trecut faceau referire la valori mult mai mari", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.