Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibila greva a transportatorilor din cauza carburantilor.
Posibila greva a transportatorilor din cauza carburantilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 20 Octombrie 2011 10:25

Greva transportatorilor rutieri.Scumpirea preturilor carburantilor de aceasta saptamana poate duce la o posibila greva a transportatorilor, similara ca a celor din Grecia. Astfel, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania a cerut Guvernului Romaniei sa intervina in cresterile nejustificate a pretului carburantilor.


    UNTRR a afirmat ca pe plan international, cotatia petrolului a scazut, astfel cresterea pretului carburantilor fiind nejustificata. Reprezentantii UNTRR au afirmat ca: "Ultimele sase luni au fost marcate de o scadere cu 11% a pretului titeiului la nivel mondial scadere determinata de criza economica globala. In aceste conditii, Petrom isi rotunjeste frumos profiturile prin cresterea total nejustificata a preturilor. Cresterea va aduce in pragul falimentului firmele de transport si populatia ajunsa la limita suportabilitatii".

    Vinovatul pentru scumpirea pretului carburantilor este Guvernul Romaniei in viziunea Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania fiindca acestia doar: "mimeaza supararea pe distribuitorii de carburanti", in loc sa "impuna un moratoriu pentru stoparea cresterii preturilor la carburanti".

    Scumpirea preturilor a fost justificata de Directorul executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe prin prisma cererii cresterii la nivelul Romaniei pentru carburanti si faptul ca in tara se produce mai putin decat se consuma.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.