Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibila penalizare a constructorilor autostrazii Bucuresti - Ploiesti.
Posibila penalizare a constructorilor autostrazii Bucuresti - Ploiesti.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 30 Noiembrie 2011 13:09

Autostrada Bucuresti PloiestiConform Ministrului Transporturilor, Anca Boagiu constructorii ce efectueaza lucrarile pe autostrada Bucuresti - Ploiesti risca sa fie penalizati cu 0.05% pe zi daca lucrarea nu va fi finalizata la termen, adica in luna decembrie a acestui an.


    Ministrul Transporturilor a declarat ca firmele constructoare vor fi evaluate in data de 15 decembrie, urmand sa fie decis daca vor urma penalizarile in caz ca volumul lucrarilor nu este consistent cu planul. Acesta a declarat urmatoarele: "Din punctul meu de vedere nu vor fi respectate termenele. Probabil va fi o lucrare care se va termina anul viitor, cu consecintele de rigoare. Penalitatile pe care le aplicam vor fi de 0,05% pe zi, pana la finalizarea lucrarii" continunand astfel: "Pe 15 decembrie vom face un bilant si vom vedea cine si ce penalitati va primi".

    Lucrarile de constructie a autostrazii Bucuresti - Ploiesti sunt impartite pe doua sectoare. Primul sector este situat intre localitatile Bucuresti si Moara Vlasiei iar de lucrarile la acest sector se ocupa constructorul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi.

    Al doilea sector al autostrazii, situat intre localitatile Moara Vlasiei si Ploiesti este construit de catre asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com Axa. In intregimea ei, autostrada Bucuresti - Ploiesti se intinde pe o distanta de 62 kilometri.

    Data de 31 decembrie 2011 este termenul de finalizare al lucrarilor pentru acesta autostrada. In caz ca lucrarile nu vor fi gata pana la acesta data, constructorii vor fi penalizati cu 0.5 pentru fiecare zi in care finalizarea este intarziata. Conform premierului Emil Boc, autostrada va fi data in folosinta cel tarziu in primavara anului viitor.

    Primul ministru Emil Boc reprosa in luna august a acestui an constructorilor ca lucrarile se misca la un pas prea lent iar ca unele portiuni arata ca in "epoca de piatra" si i-a amenintat cu penalizari daca nu se vor respecta termenele de finalizare a lucrarilor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.