Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibila scadere cu 30% a productiei auto.
Posibila scadere cu 30% a productiei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 28 Martie 2011 10:19
Productie Auto Productia gloabala de automobile ar putea suferi o scadere de 30% datorita efecetelor economice produse in urma curtremurelor in arhipelagul Japoniei. Aceasta scadere se poate datora lipsei de piese produse exclusive in Japonia, folosite de cele mai mari firme producatoare  de automobile.


Conform analizelor, in sase saptamani, s-ar putea inregistra la nivel global o scadere de 30% a productiei, adica cu 100.000 de automobile pe zi, daca japonezi nu isi vor reincepe activitatea de furnizare de piese auto. La nivel global, sunt produse intre 280.000 si 300.000 de autovehicule pe zi.

Cea mai mare parte a pieselor auto de origine japoneza sunt componentele electronice si de transmisie. Lipsa stocurilor de piese auto japoneze se va face simtita la jumatatea lunii aprilie. Reprezentantii companiei Honda, al treilea cel mai mare producator de automobile din Japonia au afirmat ca productiile la uzinele din America din zonele Ohio, Alabama, Indiana si Canada ar putea fi afectate de lipsa componentelor incepand din data de 1 aprilie.

Deasemenea, Ford Motor a refuzat sa mai primeasca comenzi pentru masinile de culoarea “tuxedo black”si a altor trei culori datorita lipsei de aprovizionare de la principalul furnizor de pigmenti.

Astfel, producatorii auto la nivel global ar putea pierde 600.000 de autovehicule pana la sfarsitul lunii martie  datorita afectarii productiei de componente in Japonia.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.