Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibile amenzi pentru Dacia din cauza poluarii.
Posibile amenzi pentru Dacia din cauza poluarii.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 10 Octombrie 2011 10:06

Posibile sanctiuni pentru Dacia datorita poluarii.Daca nu se vor incadra in noile reglementari europene in legatura cu limita emisiilor de noxe, producatorii de autoturisme s-ar putea gasi in situatia de a plati pana al 1.800 euro pe masina. In aceasta situatie se gaseste si Dacia care ar avea de plata aproximativ 600 milioane de euro.


    O simulare a sanctiunilor aplicate producatorilor auto a fost realizata de firma de consultanta PriceWaterhuseCoopers. In urma acestei simulari s-a aflat suma totala a sanctiunilor care le-ar putea primi producatorii auto anul viitor daca nu repara problema emisiilor CO2.

    In lista producatorilor care nu respecta normelor se afla Grupul Daimler, care ar putea plati pana la 2.000 euro pe vehicul, in total sanciunile reprezentand 1.1 miliarde euro, Mazda si Dacia fiind evaluate la valoarea sanctiunilor de 1.800 euro pe masina. Imediat in top urmeaza Volkswagen si Renault.

    Marcile care se au cele mai mici probleme cu aceasta modificare sunt Peugeot si Citroen care ar putea plati doar 200 euro pe automobil si Toyota, care nu va fi supusa penalizarilor. Nivelul optim de emisii CO2, conform oficialilor de la Bruxelles este de 130 grame CO2/km. Media de anul trecut a fost 140 grame CO2/km iar obiectivul pentru anul 2020 este 95 grame CO2.

    Emixiile Dacia au fost de 147.6 grame CO2 in 2010, fiind pe locul 5 in topul celor mai poluante automobile de anul trecut.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.