Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibile limitatoare de viteza in Uniunea Europeana
Posibile limitatoare de viteza in Uniunea Europeana
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 04 Septembrie 2013 10:33

Limitare viteza obligatorieIn viitorul apropiat s-ar putea ca masinile care circula pe drumurile din Uniunea Europeana sa fie dotate cu limitatoare de viteza care sa nu permita masinilor sa depaseasca viteza de 112 km/h, dar si alte sisteme care sa ajusteze viteza.

 

Conform unei initiative de directiva europeana, masinile viitorului este posibil sa fie echipate atat cu limitatoare de viteza cat si cu sisteme video care sa adapteze viteza masinii in functie de limitarile de viteza afisate pe portiunile de drum.

Autoturismele noi produse in Europa vor avea instalate in timpul fabricatiei aceste sisteme in timp ce posesorii de automobile mai vechi vor fi obligati sa isi monteza aceste sisteme la service-urile autorizate. Aceste noi prevederi au fost propuse la Bruxelles si implica instalarea sistemelor de limitare a vitezei si monitorizare a semnelor de viteza.

Detaliile exacte in legatura cu modul de functionare ale acestui sistem nu au fost stabilite dar in principiu, soferii ar putea fi intai avertizati ca au depasit viteza legala pe portiunea respectiva de drum inainte ca sistemul sa adapteze automat viteza apasand pedala de frana.

Sistemul cu camerele video ar putea fi contestat fiindca ar putea cauza intruziuni in viata privata a conducatorului auto si a pasagerilor asa ca s-a gasit si o alternativa pe baza de sateliti.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.