Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibile modificari in Codul Rutier
Posibile modificari in Codul Rutier
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 08 Mai 2013 11:09

Soferi arestati pentru condus cu alcoolAnul acesta am putea intampina cateva modificari surprinzatoare in Codul Rutier. Unul dintre posibilele motive pentru a implementa schimbarile urmatoare s-a spus ca ar fi numarul mare de accidente rutiere, in special dupa perioada Pastelui.


1. Confiscarea masinilor si motocicletelor:

Premierul Victor Ponta a declarat recent ca nu i s-ar parea excesiv sa fie confiscate automobilele si motocicletele de la proprietarii care au comis abateri rutiere majore.  Acesta a afirmat ca ar fi posibil doar in cazul in care actualul Cod Rutier ar fi modificat.

Victor Ponta a declarat astfel: "Avem o mare problema de implementare a autoritatii legii in domeniul rutier. Sunt hotarat sa incercam o inasprire a legislatiei si o intarire a autoritatii celor care sanctioneaza abateri pe drumuri publice. E inadmisibil sa ma uit cati oameni isi pierd viata in aceste zile".

2. Inchisoare pentru soferii care conduc sub influenta alcoolului:

O alta modificare foarte aspra a Codului Rutier care a fost propusa dar nu a fost votata ar putea implica arestarea soferilor care conduc bauti sau celor care sunt prinsi la volan fara permis de conducere. Pana acum 324 de deputati au votat pentru respingerea acestei modificari.

"Fapta persoanei care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, care se află sub influenţa unor substanţe ori produse steupefiante sau fără permis de a conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai, soldată cu producerea unui accident de circulaţie din vina sa, din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală gravă a unei persoane, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi", astfel suna textul propunerii legislative.
Cel care a initiat acest proiect de modificare a Codului Rutier este Tudor Ciuhodaru. Acesta a argumentat modificarea astfel: "a te urca la volan în stare de ebrietate, aflat sub efectul substanţelor stupefiante sau fără permis urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivalează cu săvârşirea infracţiunii de omor cu premeditare, motiv pentru care propunem ca pedeapsa în astfel de cazuri să fie similară acestei infracţiuni".

Parerea Premierului Victor Ponta:

    Seful Guvernului a afirmat ca: "Avem o mare problemă de implementare a autorităţii legii rutiere", a declarat premierul Victor Ponta, şocat de numărul mare de victime ale accidentelor rutiere. "Să încercăm o înăsprire a legislaţiei, e inadmisibil să mă uit câţi oameni şi-au pierdut viaţa aşa".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.