Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibile schimbari in activitatea CNADNR

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Posibile schimbari in activitatea CNADNR
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 18 Februarie 2015 11:20

CNADNR-logoMinistrul Transporturilor Ioan Rus este de parere ca CNADNR (Compania natioanala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) ar trebui sa devina un jucator activ pe piata infrastructurii din Romania si sa nu fie doar un simplu intermediat intre stat si alte companii.

 

O schimbare de fond a activitatii CNADNR ar insemna trecerea de la activitatea de simplu intermediar intre Bugetul de Stat si companiile private de constructii la activitatea de constructor, sau jucator activ pe piata.

In prezent Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania se afla in subordinea Ministerului Transporturilor dupa o perioada de mai bine de doi ani in care s-a aflat sub conducerea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Interes National si Investitii Straine (DPIIS).

Trecerea CNADNR inapoi in cadrul Ministerului Transporturilor a avut loc la jumatatea lunii Ianuarie 2015. Ministrul actual al Transporturilor, Ioan Rus a afirmat urmatoarele in cadrul unei intalniri cu reprezentantii conducerii CNADNR: "Foarte important mi se pare ca, în perioada următoare, să se adopte o serie de măsuri care să repoziţioneze şi să eficientizeze activitatea CNADNR, astfel încât compania să nu mai fie un simplu intermediar între bugetul de stat şi companiile private, ci să devină un jucător activ pe piaţa infrastructurii rutiere din România. Trebuie grăbit procesul prin care să se producă o schimbare de fond a activităţii CNADNR".

De asemenea Ioan Rus ia indemnat pe reprezenantii conducerii CNADNR sa ia masuri imediate pentru finalizarea proiectelor incepute si sa solutioneze orice problema juridica cu antreprenorii. "Având în vedere importanţa activităţii CNADNR, relaţia directă a acesteia cu cetăţeanul, vă solicit încă o dată să luaţi măsuri rapide pentru finalizarea proiectelor începute, pentru soluţionarea problemelor de natură juridică avute cu antreprenorii. Avem o listă cu punctele critice ale companiei, aşa că trebuie să luăm fiecare proiect în parte şi să găsim soluţii de finalizare a acestora" a mai precizat Ioan Rus.

Directorul General al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Natioanle din Romania Narcis Neaga a anuntat ca pana la sfarsitul lunii Februarie va prezenta un plan de management pentru companie care vizeaza anul 2015 ca parte dintr-un programul multianual pana in 2020.

La finalul intalnirii, Ministrul Transporturilor Ioan Rus a subliniat urmatoarele: "Vreau ca, până la următoarea şedinţă, să identificăm şi să prioritizăm proiectele strategice, vreau soluţii clare şi fapte concrete la problemele discutate. Vreau mai multă atenţie şi determinare în ceea ce faceţi".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.