Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibile scumpiri la reparatiile auto.
Posibile scumpiri la reparatiile auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 28 Octombrie 2011 11:31

Preturi mari pentru reparatiile auto.In urma deciziei Registrului Auto Roman de a creste taxele anuale de autorizare a service-urilor auto, Asociatia Societatilor de Service Auto Independente a afirmat ca ar putea creste pretul lucrarilor pentru a putea tine pasu cu aceasta decizie.


    Directorul Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, Cristian Muntea a afirmat astfel: "Incepand cu 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie RAR prin care cresc cu 10 pana la 20 de ori taxele anuale de autorizare a atelierelor auto. In conditiile in care reglementarea a intrat deja in vigoare, in perioada urmatoare cleintii se pot astepta la o dublare a pretului manoperei pentru reparatiile auto. S-a modificat modalitatea de calcul a taxelor. Daca pana in prezent exista o taxa fixa de aproximativ 1.000 de lei, de acum service-urile vor trebui sa plateasca pentru fiecare marca pentru care este autorizata sa faca lucrari".

    Noile reglementari la care proprietarii atelierelor de reparatii trebuie sa se supuna ii obliga pe acestia sa achite pe langa cei 1.000 de lei pentru autorizare si 90 de lei pentru maximum 3 reparatii si cate 50 Ron pentru. Pe langa aceste costuri, proprietarii service-urilor vor mai fi nevoiti sa plateasca cate 500 de lei pe fiecare marca in caz ca reprezinta vreuna.

    Cristian Munteanu a mai adaugat urmatoarele: "In conditiile in care, in medie, un atelier auto efectueaza aproximativ cinci activitati pentru 20 de marci auto, costurile de autorizare ale unui service se ridica la 11.131 lei, o suma exorbitanta in actualul context economic. Aceasta decizie ar putea duce la disparitia a jumatate din cele 7.000 de service-uri autorizate din Romania".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.