Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Potentialul automobilelor electrice.
Potentialul automobilelor electrice.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 26 Iulie 2011 10:51

Piata automobilelor electrice in crestere.Conform informatiilor unei firme de cercetare si studii de piata, vanzarile automobilelor electrice vor creste cu 40% in urmatorii 10 ani la 51.3 miloane de euro. Vanzarile globale din acest an a masinilor electrice s-a ridicat la 30.6 milioane de euro.


    Odata cu crestera pietei automobilelor electrice va creste si cea a masinilor hibrid cu procente de pana la 60% iar in urmatorii 10 ani si productia automobilelor va fi predominant compusa din cele electrice. Cea mai mare parte din piata auto a masinilor electrice se afla pe piata Chinei iar peste 90% din productia totala a vehiculelor electrice se afla in China.

    Numarul vehiculelor electrice ce vor circula in Romania va creste in urmatorii 10-15 ani iar statul roman subventioneaza achzitia masinilor electrice cu suma maxima de 3.700 euro si maximum 20% din pretul unui astfel de autoturism. Programul Rabla deasemenea ofera patru tichete pentru achizitionarea unui autoturism electric.

    Impreuna cu Electrica si Schneider Electric si Siemens, Renault Romania a incheita un parteneriat pentru dezvoltarea infrastructorii necesare pentru automobilele electrice.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.