Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Premierul nu mai sustine supraacciza pe carburanti
Premierul nu mai sustine supraacciza pe carburanti
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 12 Mai 2015 13:18

Supraaciza pe carburantiIntr-un interviu la postul de televiziune Digi 24 premierul Victor Ponta a afirmat ca nu mai sustine taxa de 7 eurocenti pe carburanti care ar fi contribuit la bugetul pentru autostrazi. Acesta a afirmat ca proiectul nu a fost bun fiindca Guvernul nu a putut debloca procedurile pentru a investi acesti bani.

 

Cand a fost intrebat daca proiectul a fost unul bun sau unul esuat, premierul Victor Ponta a afirmat urmatoarele: "Nu a fost un proiect bun, pentru ca nu am reusit sa deblocam procedurile si sa investim efectiv banii. Ne-a ajutat insa la un spatiu fiscal. Ca sa poti incepe o procedura, trebuia sa arati ca ai banii, altfel Comisia Europeana si FMI spuneau foarte clar nu".

Acesta a afirmat ca anul acesta si cel viitor Guvernul isi va concentra energiile asupra proiectelor de infrastructura. Supraacciza de 0.7 eurocenti a fost introdusa in data de 1 Aprilie 2014 si aceasta a dus la majorarea pretului la benzina cu plumb si fara plumb, motorinei si a petrolului folosit ca si combustibil.

Aceasta majorare a pretului a cauzat proteste din partea firmelor de transport din Romania. Astfel in cele din urma Guvernul a decis ca acestora sa le fie returnati 4 din cei 7 eurocenti din acciza, trimestrial, pe baza facturii de achizitionare a carburantului.

Acest sistem de returnare partiala a accizei va fi activ timp de 5 ani pana in data de 31 Martie 2019.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.