Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pretul unei parcari private.
Pretul unei parcari private.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 21 Octombrie 2011 10:15

Parcari private Bucuresti.Recent, companiile imobiliare au ajuns la concluzia ca din cauza aglomeratiei automobilelor din cauza lipsei locurilor de parcare, construirea parcarilor private ar putea deveni o investitie foarte rentabila. Constructia unei parcari implica costuri mai mici, iar taxele de parcare amortizeaza pretul in timp scurt.


    Un astfel de exemplu este agentia imobiliara Euroest, care a decis sa construiasca pe terenurile initial destinate constructiei de birouri in zona centrala a Bucurestiului parcari private. Parcarile private din Romania, cel putin pana in prezent par a fi mai scumpe decat in alte capitale Europene.

    Prima parcare privata din Bucuresti, Fast Parking este situata pe strada Buzesti, pune la dispozitie 150 de locuri si a necesitat o invetitie de 150.000 euro. In urma succesului care l-a avut aceasta parcare de la finalizarea sa in 2010, proprietarul se pregateste sa deschida o alta parcare in Piata Vitroriei cu capacitatea de 100 de locuri, in urma unei investitii de 30.000 de euro. Proprietarii acestor parcari au afirmat ca lunar inregistrateaza un profit de 3.000 de euro. 

    Unele parcari  private din Bucuresti  cu au inregistrat chiar si un grad de ocupare de 100%. Majoriteatea proprietarilor de parcari private, in special Dragos Dragoteanu a afirmat ca vrea sa se Implice in proiectele de dezvoltare a locurilor de parcare a primariei capitalei.

    Pretul perceput de Administratia Strazilor din Bucuresti pentru cele 6.308 locuri de parcare publice din cele 128 spatii publice este de 1.5 lei pe ora. In comparatie cu acesta, pretul in parcarile private este mult mai mare, fiind de 3.5 lei pe sfertul de ora. Dragos Dragoteanu justifica acest pret prin faptul ca se afla intr-o locatie unica, cu locatii importante in zona.

     Preturile pentru parcarile private din alte locaitati importante din Europa sunt astfel, 2 euro/ora in Viena, 10 euro/ora in Paris, 11 euro/ora in Milano si 3.5 lei/15 minute in Bucuresti.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.