Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Primele 9 luni din 2011 pe piata auto din Romania.
Primele 9 luni din 2011 pe piata auto din Romania.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 19 Octombrie 2011 10:57

Imnatricularile auto in primele 9 luni din 2011.Piata automobilelor in Romania a ocupat pozitia 17 in Europa in topul tarilor cu cele mai multe automobile inmatriculate in primele 9 luni ale acestui an. Piata auto romaneasca a scazut cu 7.8% pe durata a celor 7 luni dar a inregistrat cresteri mari in luna septembrie.


    In urma scaderii numarului inmatricularilor in total in primele 9 luni ale acestui an, numarul final al inmatricularilor este de 57.455 unitati. In luna septembrie au fost inmatriculate 8.435 automobile, cu 23% mai multe decat in aceasi luna a anului trecut conform informatiilor prezentate de catre Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile publicate si de DRPCIV.

    In functie de luna septembrie, Romania a avut a cincea cea mai mare crestere in numarul inmatricularilor in Uniunea Europeana, inaintea Romaniei fiind plasate tarile baltice, Letonia, Lituania si Estonia si Bulgaria. La nivelul UE, numarul inmatricularilor a scazut cu 1.1% in primele 9 luni ale acestui an si s-au inregistrat 10.122 automobile. Luna septembrie a semnalat o crestere si la nivelul UE nu doar in Romania, cand numarul de inmatriculari auto a crescut cu 0.7%.

    Cea mai mare piata auto din Romania, cea din Germania a inregistrat o crestere de 10.8% in numarul inregistrarilor auto pana in acest moment al acestui an cand s-au inregistrat 1.232 milioane de automobile.

    Inregistrarile marcii Dacia in Europa a crescut cu 16% in perioada analizata 17.901 unitati iar cota de piata a acestuia a crescut de la 1.3 la 1.5%. Cele mai multe inmatriculari le-a inregistrat totusi producatorii nemtesti BMW si Volkswagen urmati de PSA Peugeot-Citroen, urmati de Ford, Fiat, Toyota si Daimler.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.