Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Primul trimestru aduc cresteri de 23% in afaceri pentru Continental.
Primul trimestru aduc cresteri de 23% in afaceri pentru Continental.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 06 Mai 2011 10:54

Continental a inregistrat crestere de 23% a CAContinental, producatorul german de componente auto a raportat o crestere de 23% a cifrei de afaceri in urma primelor trei luni ale acestui an in comparatie cu aceasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri pana la finele primului trimestru a fost in valoare de 7.3 miliarde de euro.


    Continental este unul dintre cei mai mari producatori si furnizori pentru industria de autovehicule pe plan mondial, acestia producand parti din domeniul sistemelor de franare, sisteme electronice si anvelope. Producatorul german de componente auto si-a crescut personalul in primul trimestru cu 6.500 de angajati. In prezent, Continental are aproximativ 155.000 de angajati in 45 de tari peste tot in lume.

    Continental dispunea pana la sfarsitul lunii martie a cestui an de o rezerva de lichiditati de aproximativ 3,9 miloarde de euro din care 2,4 miliarde  sub forma de linii de creditare iar 1,5 miliarde de euro numerar. Profitul operational al firmei Continental obtinut pana la finele primului trimestru din 2011 era de 643 milioane de euro, aceasta fiind o crestere de 28% fata de aceasi perioada a anului precedent. In 2010, Continental a inregistrat o cifra de afaceri de peste 26 miliarde de euro.

    Continental a inregistrat deasemenea si un numar mai mare de datorii in primele trei luni ale acestui an fata de datoriile inregistrate la finele anului trecut. Datoriile au ajuns la nivelul de 7.6 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie. Raportul dintre datoria financiara neta si capitalul propriu al companiei era de 117%.

    Continental isi propune sa scada nivelul datoriilor companiei sub nivelul de 100% pana la sfarsitul acestui an si atingerea de 70% pe termen mediu.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.