Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Producatorii de camioane Scania si MAN ar putea fuziona
Producatorii de camioane Scania si MAN ar putea fuziona
Scris de Gabriel C   
Miercuri, 17 Noiembrie 2010 07:46
scania_manDoi dintre cei mai mari constructori de camioane, compania suedeza Scania si grupul german MAN, au discutat in aceste zile posibilitatea unei fuziuni. Un astfel de eveniment, ar permite celor doua companii sa profite din plin atat in ceea ce priveste cercetarea cat si la nivel de productie.

Potrivit oficialilor de la Scania, momentan cei doi mari constructori nu au ajuns la un consens, probleme majore de nivel comercial si juridic ramanand in continuare nerezolvate.
Elementul comun sunt insa cei de la Volkswage, care detin 45,7% din actiunile companiei suedeza Scania si aproape 30% din actiunile companiei germane MAN. Totodata, MAN detine si 13,4% din actiunile Scania. "De ceva timp, Scania si MAN studiaza diferite proiecte din domeniul industrial, in special legate de vehicule comerciale, care vor permite celor doua companii sa profite de sinergii in domeniile cercetare si dezvoltare, productie si aprovizionare", se mentioneaza in comunicatul remis de Scania. Potrivit ultimelor estimai, fuziunea ar crea un grup extrem de puternic cu peste 80.000 de angajati, care ar putea concura cu Volvo, liderul pietei de profil. Tranzactia insa, in cazul care se va face, va fi destul de complicata: Volkswagen va majora participatia la Scania la 80%, va transfera companiei suedeze actiunile detinute la MAN dupa care Scania va face o oferta pentru restul actiunilor MAN pentru a incheia fuziunea.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.