Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Productia automobilielor SUV si camionete amenintata de cresterea pretului petrolului.
Productia automobilielor SUV si camionete amenintata de cresterea pretului petrolului.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 02 Martie 2011 11:27
SUVDin cauza turbulentelor sociale din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, investitorii au limitat livrarile de titei, ceea ce a determinat o crestere a pretului petrolului la 112 dolari/baril pentru bursa londoneza.

Piata de automobile din SUA este cea mai sensibila la preturile titeiului, in momentul cresterii acestora vanzarile de SUV-uri si camionete scade si masinile hibride se vand cel mai bine conform vicepresedintelui de la Toyota, Takeshi Uchiyamada. Saptamana trecuta s-a inregistrat cea mai mare crestere a pretului petroluli de la uraganul Katrina din 2005 si pana in prezent.

Conditiile pietei se pot schimba si in Europa daca preturile petroluli se mentin ridicate astfel crescand cererea de masini hibride si electrice. Dintre constructorii europeni de automobile cel mai putin afectat va fi Fiat, compania specializandu-se in masini de dimensiuni reduse cu consum redus.

Seful pentru Europa al diviziei de vehicule electrice de la Nissan sustina ca Cu cat avanseaza mai mult cotatiile titeiului, cu atata mai bine va fi pentru masinile electrice. Se stie ca preturile tind sa creasca.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.