Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Programul Rabla cu noi schimbari din 1 Aprilie
Programul Rabla cu noi schimbari din 1 Aprilie
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 17 Martie 2014 09:54

PRogram Rabla 2011Incepand cu data de 1 Aprilie, Programul de Innoire a Parcului Auto din Romania, sau mai pe scurt Programul Rabla ar putea fi reulat, astfel a afirmat Ministrul Mediului Korodi Attila. Aceasta a mentionat ca sistemul va fi putin diferit anul acesta.

 

Una dintre cele mai mari schimbari va include un sistem complet diferit prin care se vor exclude certificatele in forma de hartie si incepand de anul acesta se va lucra cu date electronice.
"Dupa dezbaterea care a avut loc saptamana aceasta, programului Rabla ar putea sa i se dea drumul la 1 aprilie. Vad ca exista o cooperare cu patronatele din zona industriei auto, din zona REMAT-urilor, ca sa fie mecanismul bine inchegat" a afirmat Ministrul Mediului, Korodi Attila.

Aceasta a continuat afirmand ca: "Ceea ce pot sa va spun este ca va fi un sistem diferit, care va exclude certificatele in forma de hartie, de acum incolo totul se va lucra in baze de date electronice, sigure si care sa ajute ca realmente nu numai sa scoatem din trafic rable, dar sa reimprospatam si parcul auto intr-o conferinta de presa sustinuta la Miercurea Ciuc".

Aceasta a facut o scurta referire si la anumite provocari prin care ar putea trece ministerul in perioada urmatoare.

Conform informatiilor oferite de Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) Ernest Virgil Popovici, anul aceasta ar trebui sa fie ultimul in care va rula Programul Rabla. Pentru a avea un efect pozitiv, aceasta ar fi trebuit sa inceapa din luna Februarie a afirmat presedintele APIA.

"Toti membrii APIA au fost de acord ca Programul Rabla a avut rezultate pozitive, dar, dupa cum ati vazut, in fiecare an a fost din ce in ce mai putin util. Drept pentru care, toti membrii APIA, fara exceptie, au fost de acord sa solicite ministerului de resort demararea ultimul program Rabla in 2014. Peste doua saptamani, vom avea o intalnire cu oficialii de la Ministerul Mediului. Noi am cerut ca programul sa inceapa din februarie. Nu este din scurt, pentru ca acesta este pregatit inca de anul trecut. Pe de alta parte, daca porneste si anul acesta in iunie, ca in 2013, va avea un efect dezastruos" a continuat Ernest Virgil Popovici, presedintele APIA.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.