Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Programul Rabla, editia 2012.
Programul Rabla, editia 2012.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 09 Martie 2012 11:07

Programul Rabla 2012Programul de innoire a parcului auto din Romania, mai pe scurt Programul Rabla va fi derulat si pe parcursul acestui an si va beneficia de un buget de 114 milioane de lei, conform Ministrului Mediului Laszlo Borbely. Precum anii trecuti, bugetul ar putea fi suplimentat pe parcursul programului.


Rabla 2012:

    Conform Ministrului Mediului, programul Rabla se va derula in aceasi forma ca si anul trecut, in sensul ca pentru fiecare automobil casat, fostul proprietar al acestuia primeste un tichet valoric de 3.800 lei. Aceste tichete valorice pot fi folosite pentru a achizitiona automobile nou. Conform legislatiei pot fi folosite cel mult 3 tichete valorice Rabla pentru a achizitiona un automobil nou.

    La programul Rabla pot participa atat persoanelor fizice si juridice cat si operatorilor economici fara personalitate juridica. Este necesar ca aceste trei categorii de proprietari sa detina un automobil folosit pe numele lor.

    Ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely a afirmat ca de cand a pornit Programul Rabla in anul 2010 si a fost implementata schimbarea cu vouchere au fost casate prin program aproximativ 300.000 de masini mai vechi de 10 ani si au fost achizitionate aproximativ 100.000 masini noi.

Masini electrice prin Programul Rabla:

    Anul acesta va continua si politica de promovare a automobilelor electrice prin intermediul Programului Rabla. Bugetul alocat vanzarii de masini electrice prin Rabla va fi anul acesta de 5 milioane de lei conform unui comunicat de presa postat pe pagina web a Ministerului Mediului.

    Progamul Rabla 2012 va promova circulatia cu automobile ecologice. Tichetele valorice de achizitionare a unui automobil hibrid vor fi in valoare de 7.600 lei iar pentru fiecare masina se vor primi doua astfel de tichete. Tichetele valorice pentru achizitionarea unui automobil electric vor avea valoarea de 15.200 de lei iar pentru fiecare masina casata se vor primi 4 tichete.

    Pentru a promova in continuare achizitionarea automobilelor electrice, statul va oferi celor care vor sa cumpere o masina noua si o subventie de 20% din pretul volumului, cu precizarea ca subventia sa nu depaseasca valoarea de 3.700 de euro. De asemenea se va oferi si o reducere de 10% pentru achizitionarea unui automobil hibrid, dar nu mai mult de 1.800 de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.